Granero, el ‘pirata’ que compra discos

Esteban_Granero.jpg

Rebo un tweet. És de @barq_in, una referència en les nostres vides. Em recomana que segueixi a Twitter un futbolista de l’Equip del Mal, i de bon principi penso que s’ha begut l’enteniment. Per qui m’ha pres? Però el cabron coneix de quin peu calço, i em diu les paraules justes per picar la meva curiostat: “hauries de seguir a @eGranero11 (Esteban Granero, el migcampista del Madrid), la música la toca però que molt bé”. Entro al twitter de Granero, tafanejo una mica, i comprovo que és cert. Li agraeixo l’assistència a @barq_in, que em contesta “L’article hauria de començar amb “Rebo un tweet. És de @barq_in, una referència en les nostres vides. Em recomana…”. I jo, que sóc agraït de mena, li dono la meva paraula…

1730114w.jpg Quan em capbusso una mica a la xarxa per buscar més dades del perfil de Granero, quedo gratament sorprès. És un autèntic Chygrynskiy! Ben lluny del futbolista típic, ‘el Pirata’ és un tio culte, sensible i certament intel.ligent. Estudiant de psicologia, amant de la cultura oriental, fan d’escriptors com Murakami, Poe, Borges, Hesse, Radiguet… de les pelis de Woody Allen, Sofia Coppola o els germans Marx, i de músics com Bob Dylan, Bruce Springsteen o Quique González (que li va dedicar el seu disc ‘Avería Y Redención’. Tots dos i el també madridista Xabi Alonso van fer un reportatge junts sobre fútbol i música al diari As). Granero, a més, toca la guitarra, i diu que li hauria agradat composar els primers acords de ‘Smoke On The Water’ (Deep Purple), o escriure ‘Peces De Ciudad’ (Joaquín Sabina). I és un autèntic melòman, com demostra a travès de les xarxes socials…

Granero_Xavi_Alonso_Quique_Gonzalez.jpg

…així doncs, decideixo llençar-li la canya orellaire a través de twitter. Eina que també em permet fer un petit experiment per il.lustrar els gustos i sabiduria musicals de Granero. Un exercici tan simple com revisar el compte de twitter del ‘Pirata’ des que el va obrir el passat 28 de febrer, i comprovar tots els videos musicals que hi ha penjat des de llavors. D’un total de 187 tweets escrits fins el dia que escric aquest post, el migcampista merengue ha dedicat gairebé una cinquantena a penjar videos amb cançons del Youtube. Voleu saber de quins artistes? Doncs força variats, però amb especial predilecció per grups i cantants indie internacionals de caire pop i folk i tons més aviat melancòlics, però també grups espanyols, i grans clàssics de la història del rock. Exemples? Prepareu-vos per clicar els enllaços, cada vegada que digueu: “oh, què cabrón, en Granero! Aquests són molt bons!”:

3sdvdp.jpg Quique González, Andrés Calamaro, uns tals Goyte o Carlos Chaouen (¿?), ses majestats The Doors, els deliciosos The National, els Dawes, els meravellosos Jesus & Mary Chain, els psicodèlics Fleet Foxes (no us els perdeu al pròxim PrimaveraClub!), els molt recomenables Hola A Todo El Mundo, el folk de Angus & Julia Stone, els grans Mumford & Sons (si escolteu el ‘COM Esports Vespre’ potser us sona aquesta cançó…), Ariel RotPhantom Planet, clàssics com Bruce Springsteen, Bob Dylan, Townes Van Zandt, Patti Smith, Rolling Stones, Beatles o Nirvana, cantautores singulars com Ani Difranco o Regina Spektor, artistes espanyols com 091, Sidecars, Russian RedSabina o els infumables Pereza, el rock americà de Wilco, Josh Rouse, Bon Iver o la diva Lucinda Williams

I el cert és que dues de cada tres cançons d’aquesta llista estan o podrien estar al meu Ipod. I ja fa mesos, gràcies a aquest blog, que m’estic adonant que hi ha més futbolistes melòmans del que em pensava. I, per molt futbolista madridista que sigui, Esteban Granero és un paio que des de ja mateix em cau de puta mare. I, de retruc, i encara que soni una mica hippiós, he pogut tornar-me a adonar que els prejudicis i els tòpics són perilloses armes que ens allunyen de la tolerància, l’armonia i el sentit comú. Gracias, Pirata. Y, aunque le desee todo lo peor al equipo que defiendes, toda la suerte del mundo para ti. De todo corazón, creo que te la mereces…

 [youtube lLJf9qJHR3E nolink]

PD: La primera postdata d’avui per a la banda indie californiana Girls. En una entrevista amb Xavier Sánchez Pons al Mondo Sonoro, el seu compositor principal Christopher Owens es revela com un fanàtic del Barça. Però no pas per culpa de Guardiola, Messi i companyia… sinó pel gran Michael Laudrup! (va ser el meu gran ídol del ‘Dream Team’. Em vaig passar la meva adolescència imitant amb força traça les seves croquetes a carrers i patis d’escola…)

[youtube SuoTjYYqe4c nolink]

PD2: La segona postdata per als també blaugrana Victor Valdés i Thiago Alcántara, que ‘canten’ i participen en el videoclip d’una cançó benèfica per a l”Esclerock’ (un festival benèfic per recollir fons per als malalts d’esclerosi múltiple). La cançó fa venir arcades, però la bona causa val una menció i un aplaudiment per als esportistes que s’impliquen en aquest tipus d’iniciatives. Si voleu informació de la fila 0 o el festival que es fa l’11 de novembre a l’Auditori de Barcelona, trobareu informació clicant aquí.

Pd3: I la tercera i última postdata d’avui, per a un clàssic de l’Orella: els futbolistes i les seves samarretes rockeres. D’una banda, recordeu que en un post anterior vaig penjar la foto del davanter de l’Atlètic de Madrid Falcao amb una samarreta de Bryan Ferry? Doncs fa uns dies va ser Gerard Piqué qui en portava una altra del cantant de Roxy Music. I d’altra banda, avui hem pogut veure novament a l’entrenament de l’Espanyol al porter Cristian Álvarez amb una de les seves clàssiques ‘remeras’ dels Stones. Un crack…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús