Gols Cantats (2): futbol i Nadal

maradonaPApaNoel.jpg

Estarem tots d’acord que el Nadal és una de les èpoques més repulsives de l’any, de la mateixa manera que les nadales són a la música el que Bastía és al futbol (encara recordo la seva presentació com a jugador de l’Espanyol, quan va ser incapaç de fer 4 tocs seguits a la pilota…). El Nadal és també aquella època en què els jugadors se sotmeten a terribles situacions de vergonya aliena, disfressant-se de Pare Noel o destroçant les ja de per sí terrorífiques nadales, per tal de desitjar bones festes i bon any nou als aficionats. Així, la combinació Futbol+Nadales dóna lloc a terribles moments que podem repassar breument. I és que tampoc seria qüestió de provocar més indigestions de les que ja toquen en aquesta època de bogeria col.lectiva…

papanoel.jpg

Malauradament, enguany serà el primer sense la tradicional portada nadalenca de Don Balón (des d’aquí una forta abraçada i molts ànims per a tots els companys de tants i tants mitjans de comunicació que estan sent víctimes d’una autèntica sangria per culpa -o amb l’excusa- de la maleïda crisi). També malauradament, molts futbolistes continuen caient en la trampa de voler cantar nadales de felicitació. Sense anar més lluny, aquest és el video gravat per una marca esportiva amb Llorente, Javi Martínez, Cazorla, Arbeloa i David Villa:

[youtube zszBUqaMYbc nolink]

Vermella se’m posa la cara, de vergonya aliena… un altre exemple terrible-apocalíptic de donar-li un micro a un futbolista per perpetrar una nadala. La que van fer els jugadors del Llevant al Nadal de 2010:

[youtube YxhmHekj0-I nolink]

No es veia res similar des d’aquelles cantades nadalenques de Núñez i el bo d’en Nicolau Casaus amb els jugadors de La Masia. I no us penseu que tot això és cosa només de la Lliga espanyola, perquè a fora també passa. Sense anar més lluny, al Calcio…

[youtube FlFRmMgqTRY nolink]

Aquí obríriem un subapartat: el de les felicitacions no necessàriament musicals que fan els futbolistes a través dels mitjans oficials dels clubs. Per exemple, els jugadors del Manchester City van fer targetes de felicitacions per als seguidors com si estiguessin a la classe de plàstica de preescolar (hauria pagat milions per una feta per Balotelli, però aquell dia devia estar cremant cases llençant petards des del lavabo, suposo…). No us perdeu la felicitació final de Carlitos Tévez, en el seu particular anglès…

[youtube Bk-IVyrMi1I nolink]

També particular és l’anglès de O Rei Andrei en el missatge nadalenc de l’Arsenal, però Arshavin parla l’anglès que li surt de la punta dels seus peus privilegiats. I qui tingui algun problema, l’espero al carrer, i sense la mare…

[youtube DFtNZfnN6Ks nolink]

Bacary Sagna: tot el que té de bon futbolista ho té de pèssim cantant. En fi, si us poseu a buscar per youtube, trobareu desenes de felicitacions nadalenques dels principals equips de futbol del planeta, en què alguns jugadors es deixen anar amb atrevidíssims intents de cantar nadales (Manchester UnitedChelsea, Liverpool, Arsenal, Bayern de Munic, Nàpols, Juventus, València, Madrid…). Pel que fa a casa nostra, no és que els Barça Toons siguin sant de la meva devoció, però en aquesta felicitació nadalenca, la música la posava The Brian Setzer Orchestra, que sempre és una alegria…

[youtube APjwfl7tjfI nolink]

A l’Espanyol, al Nadal de 2010 van triar el ‘Have Yourself a merry Little Christmas’ de Coldplay:

[youtube MgnMAjoxPrk nolink]

I aquest any, els protagonistes són els nens del futbol base perico, amb una particular nadala periquita…

[youtube DpQ8d-6fDG8 nolink]

Per terres angleses són molt donats a fer nadales amb motius i lletres futboleres. Per exemple, el locutor de la BBC Radio 5 Dave Henson va fer aquesta particular (i desafinada) versió d’una nadala cantada originalment per Mariah Carey, ‘All I Want For Christmas Is You':

[youtube 4hpNSRXAXz0 nolink]

Amb aquesta mateixa cançó, el programa despertador Strawberry Clock Alarm de l’emissora de Dublin 104FM va fer una nadala satírica que l’entrenador del Liverpool Kenny Dalglish li hauria pogut cantar al seu homòleg del Manchester United Sir Alex Ferguson:

[youtube DVl7edYGnc0 nolink]

A internet també es troben curiositats. El web ‘Mirror Football’ va canviar les lletres de nadales tradicionals adaptant-les a equips i futbolistes de la Premier League. Mentre al web ‘Box Office Football’ trobem un divertit video amb una súper banda de rock dur, capitanejada per uns melenuts Sir Alex Ferguson i Arsene Wenger, tocant un pupurri de nadales rockeres. I he deixat pel final les curiositats que més gràcia m’han fet. Començant per un Santa Claus vestit amb els colors de l’Aston Villa, amb la cançó ‘Father Christmas Is A Villa Fan':

[youtube HfSgMq-dOVw nolink]

De la seva banda, Iker Muniaín i Antoine Griezman demostren tenir bon sentit de l’humor quan fan de directors d’orquestra amb els seus companys de l’Athletic i la Reala, cantant la popular nadala basca dedicada a l’Olentzero (impagable la cançó dels Simpson del telèfon mòbil de Muniaín!):

[youtube 7hrf9aQSttA nolink]

Potser recordareu també la felicitació nadalenca que, ara fa uns anys, l’exàrbitre Andújar Oliver va fer per a la web del diari Marca, acompanyat de la seva família. Gran Andújar, i terrible cançó…

[youtube -Ifj3_wVSOg nolink]

I, per acabar, si has arribat fins aquí, tens premi. Perquè la millor felicitació nadalenca havia d’arribar del club més collonut del món, i del que ja et vam parlar fa temps en aquest blog: el Sankt Pauli!!!

[youtube A3VGLdzCMFY nolink]

Hell’s Bells!!! I que tingueu un bon 2012 ple de futbol i música, Chygrynskiys!!

[youtube 0hYh-wRlfSE nolink]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús