Gols cantats (3): futbolistes rapers

babeltherapper.jpg

Flavor Flav dels Public Enemy? No! Ryan Babel, del Hoffenheim!

Avui han estat notícia dos futbolistes que tenen vinculacions musicals d’un mateix estil, i és per això que aquesta nit he decidit preparar una 3ª entrega dels ‘Gols cantats’. Si us dic que el Fulham ha guanyat l’Arsenal en el derbi londinenc, potser us quedeu igual. Si us preciso que una de les estrelles del Fulham és el migcampista nord-americà Clint Dempsey, potser em direu: “i a mi què?”. Però si us dic que també avui, Jose Manuel Pinto ha renovat com a porter del Barça i que comparteix una passió amb Clint Dempsey, llavors segur que em direu: “el hip-hop!”

1296618445825pintodn.jpg

[youtube c469u_yvWzg nolink]

Aquesta cançó dels gallecs Delahoja ha estat durant molt de temps banda sonora del vestidor del Barça triomfal de Guardiola. I no pas per casualitat. Delahoja són un dels grups de la discogràfica Wahin Makinaciones, creada l’any 2000 per José Manuel Pinto. De fet, aquesta cançó és una de les moltes composades pel mateix Pinto, que també fa de productor, i de promotor de concursos de maquetes i de festivals, amb el seu sobrenom artístic de Wahin. “El nunca visto, el nunca oído”, li canten en una cançó (minut 2 del video) els Canes, artistes també del segell discogràfic del porter del Barça. I és que, tot i que jugadors com Messi, Iniesta o Puyol han promocionat Delahoja a través de les xarxes socials, i que fins i tot van actuar a la festa de celebració al Camp Nou el dia després de la Champions de Wembley 2011 (el mateix Pinto va gravar aquest video per al lloc web de Wahin Makinaciones), al porter culé no li agrada que es parli públicament del seu alter ego artístic per que ningú l’acusi de treure profit de la seva condició de famós. I serà per això que quan publica videos tutorials didàctics sobre hip hop, es grava a sí mateix d’aquesta manera tan, diguem-ne, peculiar…

[youtube GL6ntmsNhcQ nolink]

17-clint-dempsey-061010-lg-67863980.jpg Pinto és només un dels moltíssims futbolistes apassionats pels hip-hop. Com que en són molts, avui només recopilaré uns pocs. Com us deia, Clint Dempsey és un altre exemple. El migcampista nord-americà del Fulham, a més de ser un molt bon futbolista, també té un alter ego musical: Deuce. La seva passió pel rap es va donar a conèixer al 2006, gràcies a la cançó ‘Don’t Tread’. Un tema gravat conjuntament amb els rapers nord-americans XO i Big Hawk, en una campanya promocional d’una marca de roba esportiva per promocionar la selecció dels Estats Units al Mundial d’Alemanya. La cançó, però, també tenia un rerefons força emotiu per a Dempsey, i és que estava dedicada a la memòria de la seva germana Jennifer, morta als 16 anys per culpa d’un aneurisme cerebral. És per això que al final del video, el futbolista deixa unes flors a la tomba de la seva germana…

[youtube K6Di8QT98Zk nolink]

mesut-ozil-real-madrid-nationalturk.jpgI això de fer raps previs a un Mundial no és cosa exclusiva de Clint Dempsey. La mateixa marca comercial va repetir la fòrmula abans del Mundial 2010, i també amb un altre jugador exquisit: el llavors futbolista del Werder Bremen i ara madridista (veurem fins quan…) Mesut Özil. En un dels capítols de l’especial dedicat a Özil anomenat Durch das Jahr (‘Durant tot l’any’), el migcampista alemany es ficava en un estudi de gravació amb un compatriota cantant de hip hop, Jan Delay, per perpetrar això…

[youtube Jmqp-52K3pg nolink]

Collons, Mesut. Millor que continuïs delectant-nos amb la pilota als peus…

barnes.jpg

Recordeu al futbolista de la foto? Doncs ni més ni menys que el mític John Barnes! L’exfutbolista del Liverpool també va protagonitzar una aparició estelar en una cançó prèvia a un mundial (el d’Itàlia 1990). La cançó era ‘World In Motion‘ dels no menys mítics New Order. Tot i que el tema seguia el tradicional pop ballable de la banda de Manchester, també tenia una part al més pur estil del rap més comercial dels 80, cantada pel llavors futbolista de la selecció anglesa…

[youtube rWr3xMhm0ig nolink]

ryan-babel.jpg

I ja que parlem d’exfutbolistes del Liverpool, no ens oblidem de l’ara jugador del Hoffenheim Ryan Babel. Amb el sobrenom artístic de Rio, el futbolista holandès ha sortit en terribles videos de hip-hopers del seu país, o també en programes on va voler demostrar el seu flow, rapejant en holandès…

[youtube yjtaruxin80 nolink]

Rio-Ferdinand-5.jpg

A internet van voler fer conya amb el seu sobrenom de Rio, assegurant que s’estava ficant amb el central del Manchester United Rio Ferdinand, però no era cert. Tot i que ho van voler vendre com una batalla de rapers, i és que una de les aficions de Ferdinand també és el rap, com va demostrar entrevistant artistes com Drake o el mític Snoop Dogg per a la seva revista ‘#5 Magazine‘. El defensa anglès també es defensa força bé fent entrevistes, i sempre serà millor que veure’l rapejant al costat d’artistes com Kano…

[youtube xgdKhNRxvwg nolink]

drenthe.jpg I ja per acabar aquest petit viatge pel hip hop amb més pilotes del planeta, moment per a un gran que mereixeria una entrada per si sol: l’exfutbolista del Madrid o de l’Hércules i ara a l’Everton, Royston Drenthe. Ell també és un gran aficionat del rap, com ho demostren les seves aparicions al costat del ja anomenat Ryan Babel (amb el sobrenom de Roya), o també de l’artista de hip hop alacantí Nach. Però potser un dels moments musicals culminants del singular futbolista holandès és la col.laboració amb el seu compatriota U-Niq, en cançons amb videos impagables com aquest…

[youtube hRn8k0HZb68 nolink]

I encara que us assembli

que en Drenthe és un pèl quinqui

avui és un gran comiat

per a l’Orella de Chyrgynskiy…

(o yeah, baby!)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús