L’Eurocopa de les cançons: grup A

<bR>0fc11726736_w21.jpg
Per si encara no us havíeu assabentat, estimats Dimitros, ara fa uns dies ha començat l’Eurocopa. Sí, ja sé que una Eurocopa sense Chygrynskiy no té gràcia, però sempre ens quedaran O Rei Andrei (Arshavin, és clar), el boig de Balotelli, o aquest nou mite de sèrie B a qui adorar que és Konoplyanka (dorsal 19 d’Ucraïna. Fixeu-vos en ell al pròxim partit). Com que a l’Orella de Chygrynskiy ens agraden més el futbol i la música que a Rodrigo Rato fer trampes al Monopoly, us proposo una Eurocopa musical en la que m’ajudareu tots vosaltres (bé, i si no m’ajudeu me la bufa, perquè ja m’ho faré tot jo. Pur onanisme blocaire…). Des d’avui us proposaré una cançó d’un artista/banda de cada país participant a l’Eurocopa real, i haureu de votar quina us agrada més. Us les proposaré en blocs de 4, equivalents als equips dels grups A, B, C i D de l’Eurocopa real, i li haureu de donar 4 punts, 3, 2 i 1 a cada cançó, en funció de quina us agrada més i quina menys de cada grup. Les dues més votades de cada grup passaran a quarts de final, i a partir d’aquí us aniré fent més propostes de dues cançons en dues que competiran en eliminatòria directa, com a l’Eurocopa real. Ho heu entès, o cal que truqui al Sobera? Apa, doncs! Aquí van les 4 cançons corresponents al grup A de l’Eurocopa, que conformen Polònia, Grècia, Rússia i República Txeca. Com diria aquell, escolteu i gaudiu, Chygrynskiys!!

POLÒNIA

KRISTEN ‘The Loot’

Els Kristen són una de les 3 bandes poloneses que va tocar en la recent edició del festival Primavera Sound. Formats a finals dels 90, han editat 6 albums que es mouen entre el post-rock, el free jazz, i atmosferes instrumentals que potser et poden recordar als darrers discos dels enormes Fugazi. Ves per on, el 29 de juny (2 dies abans de la final de l’Eurocopa) tocaran a un festival a Gdansk, seu dels partits de la selecció espanyola a la 1ª fase del campionat…

[youtube wsP8ELZgZqs nolink]

GRÈCIA

EVRIPIDIS AND HIS TRAGEDIES ‘The Bluest Summer’

Segurament serà més fàcil que hagis sentit a parlar abans de Evripidis And His Tragedies. I és que Evripidis Sabatis és un grec resident a Barcelona, i que s’ha fet un nom a l’escena local de música independent, tocant a petits bars però també a grans festivals. Pianista de formació clàssica (a més de dibuixant), ha publicat dos discos, a més de participar a bandes sonores o discos de tribut. Pop primaveral, humor negre i romanticisme són ingredientes d’una proposta musical alegre i, com diria Mourinho, fàcil de digerir…

[youtube yjiYpSkzJe4 nolink]

RÚSSIA

TRUD ‘Sokolov’

En rus, Trud (‘Труд’) vol dir treball o dificultat, i també és el nom d’un dels diari de més difusió de Rússia. Desconec exactament per quin motiu els moscovites Jora Kushnarenko i Ildar Iksanov van triar aquest nom per a la seva banda de ‘russki rock’, però el que és ben cert és que les seves cançons post punk cantades en rus i amb bases rítmiques imparables fan que se’t moguin els peus sense que ho puguis evitar, com van poder comprovar també uns pocs assistents a la darrera edició del Primavera Sound. I si venen del país que va veure néixer Arshavin, alguna cosa bona han de tenir segur…

[youtube KIgMpzOyiGA nolink]

REPÚBLICA TXECA

THE PROSTITUTES ‘Heart Of Stone’

Escollits millor banda txeca de 2006, The Prostitutes són un quintet de Praga liderats per un anglès, fet que els va fer-se decantar per cantar en la llengua de Gary Lineker. Tenen tres discos d’estudi (el darrer, ‘Deaf To The Call’, d’aquest mateix 2012), i han tocat diverses vegades a Barcelona, mostrant al públic català el seu enèrgic rock independent amb tons foscos de post punk. I no em direu que aquesta no seria una cançó perfecta per a un vídeo de les millors jugades del gran Pavel Nedved…

[youtube MLBS4iJOe6w nolink]

Quina cançó us ha agradat més, Dimitros? I quina menys? Doncs vinga, va!! Puntueu-les amb 4 punts, 3, 2 i 1, i a veure quins són les dues d’aquest grup A que passen als quarts de final de l’Eurocopa de les cançons de l’Orella de Chygrynskiy!!!

——————————————————————————————

Apunts musicals de l’Eurocopa (1):

-El seleccionador croata, Slaven Bilic, va dir l’altre dia una frase que no ens ha d’estranyar: “vull atacar com un grup de rock, i defensar com una orquestra de música clàssica”. I és que Bilic és tan fan de la música (i de bandes com Black Sabbath, Iron Maiden, o Judas Priest) que fins i tot toca en un grup de rock del seu país, Rawbaw

-I ja que parlem de seleccionadors, no em direu que el tècnic alemany Joachim Low no és el doble de Brett Anderson, cantant de Suede…

joachim-low.jpg

BrettAndersonAW310311.jpg

 

 

 

 

 

 

10 comentaris

 • mars12

  13/06/2012 10:19

  Rep txeca: 4pts
  Grècia: 3pts
  Rússia: 2pts
  Polonia: 1pt

 • Jordi FC

  13/06/2012 12:03

  La meva votació:
  Polònia: 4 punts
  Grècia: 3 punts
  República Txeca: 2 punts
  Rússia: 1 punt.

 • Ferran Barcons

  13/06/2012 14:36

  4 points goes to Russia
  3 points goes to República Txeca
  2 points goes to Grècia
  1 point goes to Polònia

 • Josep Margenat

  13/06/2012 22:22

  Russia 4
  Polska 3
  Czech Republic 2
  Greece 1

 • itrapero

  13/06/2012 23:49

  Gràcies a tots per participar, Dimitros i Dimitras!! La meva idea és anar penjant els diferents grups dia sí dia no (nits del 14, 16 i 18) i mantenir obertes les votacions fins al dia 20, vigília de l’inici dels quarts de final de l’Eurocopa de futbol. Així que esteu ben atents per anar votant també a la resta de grups! Per ara, entre les votacions rebudes per a aquest grup A al blog, twitter i facebook la cosa està ben renyida!:

  1) Rep. Txeca 17 punts; 2) Grècia 16 pts; 3) Polònia 14 pts; 4) Rússia 13 pts

 • Van der

  14/06/2012 10:02

  Rep txeca: 4
  Grècia: 3
  Rússia: 2
  Polònia: 1

 • Josep

  15/06/2012 7:26

  Txecus: 4 points
  Russus: 3 points
  Grecus: 2 points
  Polacus: 1 point

 • Dr. fu

  15/06/2012 11:11

  Grècia: 4 punts
  Polònia: 3 punts
  República Txeca: 2 punts
  Rússia: 1 punt

  (si el representant de Rússia fossin els Messer Chups, la cosa hagués canviat molt)

 • itrapero

  15/06/2012 15:15

  M’apunto els Messer Chups per si Rússia passa a 4rts!! Merci per participar!

 • Tiago

  19/06/2012 16:05

  Polònia: 4 pts
  Grecia: 3 pts
  Russia: 2 pts
  República Txeca: 1 pt

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús