L’Eurocopa de les cançons: grup B

 

camietas.jpg

Doncs aquí estem ja amb la segona jornada de l’Eurocopa de les cançons, Dimitros! Com ja us vaig explicar en l’anterior entrada corresponent al grup A, es tracta que voteu les 4 cançons que us proposo (una de cada país del grup B de l’Eurocopa), amb 4 punts, 3, 2 i 1, segons us hagin agradat més o menys. Les dues més votades del grup, passaran a quarts de final d’aquesta Eurocopa de les Cançons de l’Orella de Chygrynskiy. Teniu de límit per seguir votant les cançons dels diferents grups fins al pròxim dimecres 20 de juny, vigília de l’inici dels quarts de final de l’Eurocopa de futbol que es fa a Polònia i Ucraïna. De moment, la classificació provisional del grup A, un cop sumades totes les votacions que m’heu fet arribar via comentaris del blog, twittter i facebook, és la següent:

1) República Txeca 28 punts;  2) Grècia 24 pts.;  3) Rússia 21 pts;  4) Polònia 17 pts.

Si encara no heu votat al grup A, ho podeu seguir fent! I aquí van les 4 propostes corresponents al grup B, que conformen Holanda, Alemanya, Portugal i Dinamarca!:

HOLANDA

DAILY BREAD ‘Put Your Shoes On The Dance Floor’

Els Daily Bread els comanden la Kimberly (cantant), l’Stefan Stoer (bateria) i en Chris Mulder (baix). Ells són d’Emeloord, una població holandesa al nord d’Amsterdam. Al 2009 van editar el seu debut, ‘Well, You’re Not Invited’, i l’èxit al seu país els va obrir les portes al mercat europeu. Després de festivals i concerts per tot Europa (sense anar més lluny, van tocar al Razzmatazz de Barcelona en el 10è aniversari de la sala del Poble Nou), l’any passat van reeditar el disc a diversos països, entre ells Espanya. Defineixen el seu estil enèrgic i directe com Sexy Garage Dance, i a mi em recorden per igual als Blood Red Shoes com al joc elèctric de la Taronja Mecànica…

[youtube VSnKp4w1mMM nolink]

 DINAMARCA

SUNE ROSE WAGNER ‘Hvad Der Sker’

Probablement la banda danesa més popular a dia d’avui són The Raveonettes. El duo (que celebra els 10 anys amb un nou disc, ‘Observator’) el composen la sexy Sharin Foo i el danès amb menys pinta de danès que et puguis tirar a la cara, Sune Rose Wagner. Aquest moreno de Sonderborg va editar al 2008 un disc en solitari amb el seu nom. Les cançons recorden molt als paràmetres dels Raveonettes (melodies dels 50, guitarres reverberants i el mur de so a l’estil Phil Spector), però té la particularitat que les cançons les canta en danès. I és un troç de disc amb la classe subtil de Lauridsen o els germans Laudrup…

[youtube 7nh2M1ANJYk nolink]

ALEMANYA

WIR SIND HELDEN ‘Nur ein wort’

Aquest quartet d’Hamburg anomenat Wir Sind Helden (‘Nosaltres som herois’) es va posar aquest nom en honor a David Bowie. Formats al 2000, van editar 4 discos que van tenir molt d’èxit al seu país, augmentat encara més per l’aparició de la cantant a un popular programa televisiu anomenat Harald Schmidt Show. El seu pop-rock alternatiu de melodies enganxoses va triomfar força al seu país, fins que el passat 4 d’abril van anunciar que es prenien una pausa indefinida. I la veritat és que cançons com aquesta (amb video-homenatge a Bob Dylan) tenen l’estripada d’un xut a porteria de Mario Gómez…

[youtube X5kmM98iklo nolink]

PORTUGAL

LINDA MARTINI ‘Dá-me A Tua Melhor Faça’

André, Pedro, Hélio i Claudia son uns autèntics terroristes sonors. Provinents de l’escena hardcore i punk-rock lisboeta, Linda Martini són una brutalitat sònica amb una intensitat que té poc a envejar a grans del noise rock com Sonic Youth o Mogwai. Igual que els americans i els escocesos, la seva música et trenca la cintura amb canvis de joc imprevisibles: de la calma hipnòtica a la descàrrega elèctrica més violenta. I com podeu comprovar tot seguit, els seus discos puntegen amb contundència la tradicional nostàlgia dels fados com ho faria Pepe amb el cap de qualsevol rival…

[youtube 3IXNiQWxBxc nolink]

Quina cançó us ha agradat més, Dimitros? I quina menys? Doncs vinga, va!! Puntueu-les amb 4 punts, 3, 2 i 1, i a veure quins són les dues d’aquest grup B que passen als quarts de final de l’Eurocopa de les cançons de l’Orella de Chygrynskiy!!!

7 comentaris

 • Josep

  15/06/2012 7:37

  Portugal: 4 pts
  Alemanya: 3 pts
  Holanda: 2 pts
  Dinamarca: 1 pt

 • Dr. fu

  15/06/2012 11:33

  Portugal 4 punts
  Dinamarca 3 punts
  Alemanya 2 punts
  Holanda 1 punt

 • Ferran Barcons

  15/06/2012 13:06

  Holanda 4 punts
  Portugal 3 punts
  Alemanya 2 punts
  Dinamarca 1 punt

 • Toni Padilla

  15/06/2012 16:09

  Portugal 4 punts
  Alemanya 3 punts
  Dinamarca 2 punts
  Holanda 1 punt

 • Jordi FC

  16/06/2012 10:22

  Portugal: 4 punts
  Alemanya: 3 punts
  Holanda: 2 punts
  Dinamarca: 1 punt

 • Josep Margenat

  17/06/2012 0:59

  Portugal 4
  Holanda 3
  Alemanya 2
  Dinamarca 1

 • Tiago

  19/06/2012 16:12

  Portugal 4 pts
  Holanda 3 pts
  Alemanya 2 pts
  Dinamarca 1 pt

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús