L’Eurocopa de les cançons: grup C

estadios.jpg

 

Dimitros! Dimitras! Com ja vam fer amb el grup A i amb el grup B, aquí van les 4 noves propostes de cançons del grup C per votar en aquesta I Eurocopa de les Cançons de l’Orella de Chygrynskiy. Com ja us he anat explicant, s’han de donar 4 punts, 3, 2 i 1 a les diferents cançons, en funció de les que us hagin agradat més o menys. Hi ha temps per votar als 4 grups d’aquesta 1ª fase fins a la mitjanit del 20 de juny, vigília de l’inici dels quarts de final de l’Eurocopa de futbol. Les dues cançons més votades de cada grup passaran a quarts de final, on s’enfrontaran de dues en dues cara a cara, seguint el mateix sistema que a l’Eurocopa real: 1er de grup A contra 2on de grup B i viceversa. I el mateix entre 1er de grup C contra 2on de grup D i viceversa. Per cert, preveient possibles empats en aquesta 1ª fase, he decidit que per desfer l’empat passaria a 4rts la cançó que hagués estat la millor valorada (amb 4 punts) més vegades. Sense enrollar-me més, aquí van les 4 cançons del grup C, corresponents a Espanya, Itàlia, Croàcia i Irlanda:

ESPANYA

NOVEDADES CARMINHA ‘Pesetas’

A mig camí entre Santiago de Compostela i Madrid, Jarri, Carlangas i Xavi agafen el testimoni dels imprescindibles Siniestro Total i el barregen amb la recepta amfetamínica dels Black Lips per inventar-se Novedades Carminha (nom homenatge a una botiga de llenceria per a iaies de Compostela): punk de 3 acords i lletres d’humor políticament incorrecte, en una colecció de cançons descarades, divertides i que ofendran per igual a feministes, progres, catòlics o amics de l’islam. Potser musicalment estan més a prop del joc directe de la Roja de Clemente que del tiqui-taca amb ADN Barça actual, però amb tot, cançons com aquestes tenen potencial, com a mínim, per arribar a quarts…

[youtube VmXiRdNoN7E nolink]

ITÀLIA

 JULIE’S HAIRCUT ‘Everyone Needs Somene To Fuck’

Els Julie’s Haircut son de Sassuolo, a prop de Modena. Es van crear al 1999, i des de llavors s’han convertit en una de les bandes independents de més prestigi a Itàlia. Molt influïts per grups de rock alternatiu americà dels 90 com Pixies, Pavement, Sonic Youth o Yo La Tengo, també es mouen com un peix a l’aigua en atmosferes més psicodèliques, noise o inclús de punk abrasiu. Han colaborat amb gent com Sonic Boom (Spacemen 3) o Damo Suzuki (Can), i han tocat obrint per a The Hives o els Zwan de Billy Corgan. I tenen un variadíssim repertori de cançons que poden ser contundents com una topada amb Balotelli o exquisides com una falta directa de Pirlo…

[youtube aprb2h_jITM nolink]

 CROÀCIA

RAWBAU ‘Vatreno Ludlilo’

Aquest grup d’Split té una gran particularitat. I és que probablement siguin la única banda de rock del món que pugui presumir de tenir al seleccionador de futbol del seu país entre els seus components: sí, Dimitros, el guitarra de Rawbau és ni més ni menys que Slaven Bilic, l’exfutbolista i actual tècnic de la selecció de Croàcia. Precisament, al 2008, coincidint amb l’Eurocopa, van fer un himne per a la seva selecció, ‘Vatreno Ludilo’ (quelcom així com ‘la bogeria de foc’), que es va convertir en nº1 a Croàcia (d’aquells temes que, encara que no t’agradi, s’enganxa com un xiclet). I al seu disc homònim de 2009 barregen metall, hard rock, baladetes nyonyes i discursos de Martin Luther King. Com ja us vaig explicar ara fa un parell de posts, Bilic és un gran fan de la música i li agrada motivar als seus jugadors amb cançons abans dels partits. Ara s’entén que Mandzukic estigui lluitant a hores d’ara pel pitxitxi de l’Eurocopa…

[youtube F2Qzwtlyrb4 nolink]

IRLANDA

GOD IS AN ASTRONAUT ‘Frozen Twilight’

No he estat mai a la població irlandesa de Glen Of The Downs, al sud de Dublin. Però escoltant la música dels God Is An Astronaut em puc imaginar un lloc solitari, enmig de la natura feréstega, on sempre fa molt de fred i plou a bots i barrals. Com passa amb els escocesos Mogwai o amb els islandesos Sigur Ros, l’entorn vital acaba marcant molt la música que creen, i el cas d’aquests 4 irlandesos n’és un clar exemple: space rock instrumental de pujades i baixades, i una gran intensitat atmosfèrica. Música que emergeix de les ombres, com quan venia Roy Keane i et destroçava el genoll en un obrir i tancar d’ulls…

[youtube DrEIyLxHSdk nolink]

Doncs si ja heu escoltat les 4 cançons, ara us toca decidir a quina li doneu 4 punts, i a quines altres 3, 2 i 1, Chyrgrynskiys! Aprofito per actualitzar-vos resultat provisional de les votacions als grups A i B, que m’esteu fent arribar als comentaris d’aquest blog, o via twitter i facebook:

Grup A: 1) República Txeca 34 punts; 2) Grècia 30; 3) Rússia 25; 4) Polònia 21

Grup B: 1) Portugal 31 punts; 2) Alemanya 24; 3) Holanda 18; 4) Dinamarca 17

————————————————————————————————————

Apunts musicals de l’Eurocopa (2):

-L’edició espanyola de la revista Rolling Stone va publicar un article amb la música que escolten alguns dels jugadors de La Roja. Com ja us havia apuntat en alguna ocasió a l’Orella de Chygrynskiy, n’hi ha alguns com Piqué o Xabi Alonso a qui no m’importaria tafanejar els seus respectus ipods. Segurament influït per la seva estada a Manchester (i al marge de Shakira i coses més comercials), Piqué té predilecció per bandes d’aquella ciutat com The Smiths, Joy Division o Happy Mondays, a banda de clàssics com Pink Floyd. Xabi Alonso segueix les passes del seu company de vestidor merengue Esteban Granero, i també té un gust musical força exquisit, seguint artistes com Leonard Cohen, Wilco, Iggy Pop, Stone Roses, Stephen Malkmus, o els Pixies del nostre adorat Chygrynskiy. Això sí, la majoria de jugadors del combinat espanyol escolten més aviat uns altres tipus de música que us podeu imaginar i no penso esmentar, no sigui que em vinguin arcades…

 piqué cascos.jpg

6 comentaris

 • Baptista Silanes

  16/06/2012 15:17

  Croàcia 4 punts
  Espanya 3 punts
  Itàlia 2 punts
  Irlanda 1 punt

 • Josep Margenat

  17/06/2012 0:51

  Ireland 4
  Spain 3
  Italia 2
  Croatia 1

 • Ferran Barcons

  19/06/2012 15:44

  Espanya 4 punts
  Itàlia 3 punts
  Irlanda 2 punts
  Croàcia 1 punt

 • Tiago

  19/06/2012 16:20

  Espanya 4
  Irlanda 3
  Itàlia 2
  Croàcia 1

 • Jordi FC

  19/06/2012 18:53

  Irlanda 4 punts
  Espanya 3 punts
  Itàlia 2 punts
  Croàcia 1 punt

 • Dr. fu

  20/06/2012 12:29

  Irlanda 4 punts
  Espanya 3 punts
  Itàlia 2 punts
  Croàcia 1 punt

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús