Eurocopa de les cançons: grup D

euro-2012.jpg

Cóm anem, Chygrynskiys? Arribem ja a l’últim grup en aquesta 1ª fase de l’Eurocopa de les Cançons i ara mateix us exposo les 4 cançons del grup D. Recordeu que s’han de donar 4 punts, 3, 2 i 1 a les diferents cançons, en funció de les que us hagin agradat més o menys. Hi ha temps per votar a aquesta 1ª fase fins a la mitjanit de dimecres a dijous, vigília de l’inici dels quarts de final de l’Eurocopa de futbol. Les votacions també continuen obertes fins a la mateixa data per al grup A, el grup B i el grup C. Les dues cançons més votades de cada grup passaran a quarts de final, on s’enfrontaran de dues en dues cara a cara, seguint el mateix sistema que a l’Eurocopa real: 1er de grup A contra 2on de grup B i viceversa; i el mateix entre 1er de grup C contra 2on de grup D i viceversa. I una vegada repetit com un lloro per quarta vegada el mateix rotllo, aquí van les 4 cançons del grup D, en el que prenen part França, Anglaterra, Ucraïna i Suècia:

FRANÇA

LES PLASTISCINES ‘Loser’

Katty Besnard, Zazie Tavitian i Marine Neully (companyes d’escola) van conéixer Louise Basilien a un concert de The Libertines, i al poc temps van formar Les Plastiscines (nom evocat per la lletra de ‘Lucy In The Sky With Diamonds’ dels Beatles). Era el 2007, i la premsa francesa va incloure les seves cançons de so garatge dins d’un moviment de bandes joves anomenat les bébés rockers (nom amb to sarcàstic, apuntant a l’orígen burgès dels joves d’aquestes bandes). Com una mena d’Strokes en femení i a la francesa. El cert és que, malgrat els canvis de formació, als 2 discos que han editat fins ara tenen cançons per ser gaudides i ballades a les nits de cap de setmana, com la que li van dedicar a Barcelona, o aquesta que entra en concurs. Com les vegi Arsene Wenger, encara les voldrà fitxar per a l’Arsenal…

[youtube 0yAh7ytW3Wc nolink]

ANGLATERRA

VERONICA FALLS ‘The Box

Per a servidor, el debut de Veronica Falls estaria sense cap mena de dubte en la llista dels millors discos del passat 2011. Roxanne Clifford, Marion Herbain, Patrick Doyle i James Hoare són 4 londinencs provinents de bandes com Sexy Kids o The Royal We que es van treure de la màniga un d’aquells discos on no sobra ni una cançó, de la primera a la darrera. Guitarres enèrgiques, melodies amb certa foscor, i cançons amb un punt lo-fi que personalment em recorden per igual a l’època daurada de Pixies, Breeders i companyia, com a bandes contemporànies com les encantadorament fosques Dum Dum Girls. La velocitat de Theo Walcott, l’exquisidesa de Wilshere i l’efectivitat de Rooney fetes banda de rock…

[youtube aPkZhpzuO5s nolink]

UCRAÏNA

 VOPLI VIDOPLIASSOVA ‘Tanci’

 S’autodefineixen al seu lloc web com ‘la banda ucraïnesa de rock’. I aquí el terme rock s’ha d’entendre en el sentit més ampli de la paraula: i és que els Vopli Vidopliassova son una banda de molts registres, que tant et poden fer cançons més purament rock, com d’altres amb elements folclòrics, punk o fins i tot electrònics. Amb el sentit de l’humor ben present als seus videos, i amb una trajectòria que va començar al 1986, Oleg Skripka, Aleksei Melchenko, Yevgeny Rogachevsky i Sergei Sakhno són un grup tan peculiar com veure un defensa ucraïnès del Barça anant al Museu Picasso o a concerts de rock independent…

[youtube LCkMm0uMWyM nolink]

SUÈCIA

IMPERIAL STATE ELECTRIC ‘Wail Baby Wail’

Deixant de banda Anglaterra (per bressol musical massa obvi) i Espanya (pel major coneixement que dóna la proximitat), dubto que hi hagi país a Europa amb tantíssimes bandes que valguin la pena com Suècia: tant fa metall extrem, punk, hardcore, garatge o el pop més naïf. En tots els estils, trobaràs bandes sueques que valguin la pena. Curiós, sent un país no molt més poblat que Catalunya. Sigui com sigui, m’ha estat molt difícil triar, i m’he acabat decantant per una debilitat personal: el polifacètic Nicke Royale, que tant et toca la bateria a la banda de death metal Entombed, com et canta soul als exquisits The Solution, o com tocava riffs incendiaris de guitarra amb els majúsculs Hellacopters. Un cop va posar punt i final a aquesta darrera banda, va crear els Imperial State Electric, on combina a la perfecció hard rock d’aire 70’s amb cançons amb un exquist aire Beatle. Música que calmaria al mateix Ibrahimovic…

[youtube XeDD9oWyWuM nolink]

Així doncs, ara és el vostre torn amb les votacions. A qui li doneu 4 punts? A qui 3? 2? I 1? La mitjanit de dimecres a dijous tanco la 1ª fase i faig recompte definitiu de vots per definir els quarts de final de l’Eurocopa de les Cançons de l’Orella de Chygrynskiy. Les classificacions actualitzades ara mateix serien:

Grup A: 1) Rep. Txeca 35 punts; 2) Grècia 30; 3) Rússia 25; 4) Polònia 21

Grup B: 1) Portugal 35 pts; 2) Alemanya 26; 3) Holanda 21; 4) Dinamarca 18

Grup C: 2) Itàlia 11 pts; 2)Irlanda 11; 3) Espanya 11; 4) Croàcia 7

———————————————————————————————————–

Apunts musicals de l’Eurocopa (3):

-Aquest dimarts Rooney debutarà a l’Eurocopa de futbol, després de complir 2 partits de sanció. Sabeu què ha reconegut que estava escoltant avui, via twitter? Als Mumford & Sons, banda a la que va conèixer personalment en l’edició de 2011 del mític festival de Glastonbury. No té mal gust en Wayne, oi…?

[youtube CjP2BQA5HRI nolink]

7 comentaris

 • Ferran Barcons

  19/06/2012 15:55

  Suècia 4 punts
  França 3 punts
  Ucraïna 2 punts
  Anglaterra 1 punt

 • Tiago

  19/06/2012 16:24

  França 4 pts
  Suècia 3 pts
  Anglaterra 2 pts
  Ucraina 1 pt

 • Baptista Silanes

  19/06/2012 17:44

  Suècia 4
  França 3
  Anglaterra 2
  Ucraïna 1

 • Jordi FC

  19/06/2012 19:04

  Ucraïna 4 punts
  França 3 punts
  Suècia 2 punts
  Anglaterra 1 punt

 • Josep Margenat

  19/06/2012 20:52

  Ucraïna 4
  Anglaterra 3
  França 2
  Suècia1

 • Dr. fu

  20/06/2012 12:03

  Anglaterra 4 punts
  Ucraïna 3 punts
  França 2 punts
  Suècia 1 punt

 • Gorka

  20/06/2012 22:35

  Ucraïna 4 punts
  Suècia 3 punts
  França 2 punts
  Anglaterra 1 punt

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús