Eurocopa de les Cançons: Espanya – Suècia (4rts de final)

Flag-Pins-Spain-Sweden.jpg

El tercer enfrontament de quarts de final de l’Eurocopa de les Cançons és un plat fort: i és que com ja dèiem a la fase prèvia, Espanya (per proximitat i major coneixement), i Suècia (per la increïble fertilitat musical) són dos dels estats europeus que focalitzen més atenció sonora d’aquest que us escriu. Com ja sabeu, heu de triar quina de les dues cançons us agrada més, i la més votada serà la que superi ronda i es planti a semifinals. Teniu temps per votar els 4 enfrontaments de quarts de final fins a la mitjanit de dimarts a dimecres!

ESPANYA

LOS PUNSETES ‘Tus Amigos’

Els madrilenys Los Punsetes (nom tribut a Eduard Punset) són una gran debilitat personal. La primera vegada que els vaig escoltar em pensava que eren un grup de pop naïf estil La Buena Vida, Le Mans i tota aquella moguda del Donosti Sound. Però quan em vaig fixar en les lletres, la perspectiva em va canviar radicalment: mare meva, quina mala baba! Quin cinisme! Quina crueltat! Quin humor negre! Per no parlar de la por que fa la cantant Ariadna en el seus concerts, absolutament hieràtica, amb la mirada perduda i vestits estranys, com sortida d’una peli de terror de sèrie Z dels 50. Aquesta cançó i el corresponent (i brillant) videoclip són ja un clàssic que haurien de ser obligatoris a les escoles, com les croquetes d’Iniesta o el toc privilegiat de Xavi, Silva i companyia…

[youtube mx5MM_hhoN0 nolink]

SUÈCIA

SAHARA HOTNIGHTS ‘Hot Night Crash’

Aquestes 4 noies de Umea i Robertsfors porten gairebé 20 anys trepitjant escenaris, a ritme de hard rock, power pop, garatge i fins i tot pop estil 80’s. I és que, com a Zlatan, els deu agradar això d’anar tastant diferents estils d’interpretar la seva tasca. Deuen el seu nom a un cavall de carreres pel que va apostar una vegada la bateria Josephine Forsman, i cançons com aquesta segurament no existirien sense les Runnaways, Pandoras o les contemporànies The Donnas. Sahara Hotnights sedueixen amb la música i en altres terrenys com ho pot fer Mellberg al futbol, i en altres terrenys…

[youtube zgYTWDsn2PM nolink]

5 comentaris

 • Baptista Silanes

  23/06/2012 15:26

  Suècia!!

 • Sergi Serra

  23/06/2012 15:52

  Heja Sverige manque pierda!!!

 • Van

  24/06/2012 9:41

  Sweden, 12 points! Ep, que siguin tres jamelgues no ha influenciat en res el meu vot

 • Josep Margenat

  25/06/2012 23:25

  punsetes !

 • Tiago

  26/06/2012 20:15

  Espanya

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús