L’Eurocopa de les Cançons: Espanya – República Txeca (semifinals)

Flag-Pins-Spain-Czech-Republic.jpg

Cóm esteu, Chygrynskiys? Arribem ja al tram definitiu d’aquesta 1ª edició de l’Eurocopa de les Cançons, amb els 3 darrers enfrontaments que decidiran el campió. Els resultats finals als apassionants quarts de final van ser: República Txeca 4 – Alemanya 2; Grècia 3 – Portugal 2; Espanya 5 – Suècia 3; i Ucraïna 1 – Irlanda 4. Així doncs, amb amb les vostres votacions vau decidir que les semifinals siguin Espanya – República Txeca i Grècia – Irlanda. Aquí va la primera, Dimitros!

ESPANYA

ODIO PARÍS ‘Uno De Noviembre’

En Víctor (guitarra, veu), l’Óscar (guitarra, veu), en Marcel (moog i teclats), en Jaume (bateria) i l’Àlex(baix) porten força temps en això de la música. Però farà poc més de 3 anys que toquen junts com a Odio París. I l’última cosa que em provoca la seva música és odi, perquè el seu disc de debut d’aquests catalans (que van editar al 2011) és una magnífica col.lecció de melodies pop recobertes en un mantell de guitarres distorsionades, sorolloses, reverberacions vocals i sons shoegaze que tant et poden recordar a clàssics com els Jesus & Mary Chain com a bandes contemporànies com Los Planetas o The Pains Of Being Pure At Heart. I diuen que els seus directes són contundents i precisos com una assistència de Xavi o Cesc. Serà qüestió de comprovar-ho aquest dissabte al Music Hall de Barcelona…

[youtube wBf1fh7-SCE nolink]

REPÚBLICA TXECA

PIPES AND PINTS ‘City By The Sea’

Aquesta banda de Praga diuen que fa punk cèltic. Per entendre’ns, guitarres ràpides i afilades com qualsevol altra banda punk, combinades amb sacs de gemecs propis de les Illes Britàniques. Aquest era el somni de Vojta Kalina, que volia fer una banda que està a mig camí entre uns Bad Religion i uns Pogues. Al 2006 va fundar Pipes And Pints al costat de Tomas Novotny, fins a completar la formació de quintet amb Lukas Vincour, Syco Mike i Ondra Balvin. I només amb un parell de demos/EP’s i un únic disc, han girat més per Europa que el bo d’en Vladimir Smicer…

[youtube -SCMchfGQvs nolink]

 —————————————————————————————————————

Apunts musicals de l’Eurocopa (3):

-Possiblement ja ho haureu vist, perquè ha corregut com la pòlvora a les xarxes socials i webs dels mitjans esportius de tot el planeta, però aquesta és la surrealista participació que fa l’internacional alemany Lukas Podolski amb Brings, la banda de Colònia que acostuma a cantar en el dialecte d’aquella zona del país de la Merkel, el Kölsch…

[youtube cVLZmCJ9oyU nolink]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús