Eurocopa de les Cançons: Irlanda – Grècia (semifinals)

Flag-Pins-Ireland-Greece.jpg

IRLANDA

THE REDNECK MANIFESTO ‘Little Nose’

Sorgits de diverses bandes de Dublin, The Redneck Manifesto són en Mervyn Craig (bateria), Richard Egan (baix), Niall Byrne i Matthew Bolger (guitarres), Neil O’Connor (teclats), Glenn Keating (teclats i percusió). Formats a finals dels 90 a l’escena hardcore dublinesa, han anat reorientant la seva música cap al post-rock instrumental (o semi) de bandes com Mogwai o Slint, donant lloc a composicions d’intensitat brutal i ritmes sincopats plens de mil i un matisos sonors. Si no hi estàs acostumat, et trobaràs tan desubicat com si acabessis de fitxar pel Shamrock Rovers…

[youtube tOXkgEKMIbQ nolink]

GRÈCIA 

MONSIEUR MINIMAL ‘Love Story’

En Christos Tsitroudis va néixer a Giannitsa, un poblet  a les afores de Thessaloniki. A l’adolescència va començar a provar sort amb la música en bandes al seu lloc natal, i al 2001 va iniciar el projecte Monsieur Minimal (tot i que no va ser fins al 2008 que va editar el disc de debut, ‘Lollipop’). El seu indie pop fresc, amb tocs electrònics, i de melodies que entren fàcil va tenir força èxit a Grècia, i va començar a sortir als mitjans i a omplir als seus concerts. Fins i tot va fer de teloner de Moby. I tot i que la pinta del paio fa més grima que el joc escarransit de la selecció grega, cal admetre que té melodies amb força ganxo i un flaire estiuenc i de bona vida eminentment mediterranis…

[youtube rkPDn4cXcE4 nolink]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús