The New York Times Topics, una excel·lent font de documentació

Aquest post no està directament vinculat amb l’actualitat internacional sinó amb un dels mitjans que n’informen. Un dels més complets i ben documentats és The New York Times. A part d’informació d’actualitat, ofereix un servei de documentació excel·lent a la seva secció Times Topics.

Amb en Javier Guallar acabem de publicar a la revista científica i professional El Profesional de la Información (EPI 21, 5, setembre–octubre 2012) un article on analitzem les característiques i els principals elements d’aquest servei de documentació, que és una eina molt útil no només per als interessats en informació internacional sinó per a documentalistes i professionals de la informació en general.

El títol de l’article és  “New York Times Topics, un modelo de producto periodístico documental en la prensa digital” (resum, text complet), i està fet a partir d’una anàlisi del contingut del web i una entrevista amb el seu responsable, l’editor John O’Neil.

Times topics.bmp

Portada de la secció Times Topics

Aquí teniu un extracte de les conclusions:

“Este trabajo periodístico-documental que llevan a cabo los editores de Times Topics se puede considerar una excelente muestra en el terreno del periodismo de lo que en la actualidad se denomina content curation: se trata de seleccionar, ordenar, elaborar y presentar al usuario la mejor información en la web sobre un tema. (…) Es por ello una fuente de información de notable valor para usuarios diversos, además del público generalista: profesionales del periodismo y la documentación, estudiantes, docentes, investigadores… Codina (2010, p. 153) argumenta que algunos sitios web de empresas de comunicación pueden considerarse en estos momentos la “cumbre de la Web” y cita, entre otros cibermedios, The New York Times. Siguiendo esta argumentación, podemos considerar asimismo la sección de Times Topics una de las cumbres de la documentación periodística en internet”.

Link al blog de Javier Guallar

1 comentari

  • Artículo sobre The New York Times Topics | #documedios

    04/10/2012 19:12

    […] Post en el blog de Pere Franch Share this:ImprimirTwitterFacebookMe gusta:Me gustaSe el primero en decir que te gusta. Esta entrada fue publicada en productos documentales, revistas y etiquetada articulos, epi, franch, guallar, new york times, prensa digital, topics por jguallar. Guarda enlace permanente. […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús