Iraq: deu anys d’una guerra basada en mentides

Amb motiu dels deu anys de la guerra d’Iraq, els programes Rachel Maddow Show, de la MSNBC nord-americana, i Panorama, de la BBC britànica, han emès sengles documentals que mostren novament la campanya de manipulació que els governs de Washington i Londres van orquestrar per persuadir l’opinió mundial de la necessitat de fer caure el règim de Saddam Hussein.

Els excel·lents “Hubris: selling the Iraq war” (NBC) i “The spies who fooled the world” (BBC) posen tots dos l’accent en el fet que Bush i Blair van presentar com a evidències allò que la CIA i l’MI6 presentaven com a indicis, proves incompletes o testimonis poc fiables. El més greu és que cap dels màxims responsables es penedeix d’aquell error (“vam estar mal informats”, van dir) i ni es plantegen demanar perdó pels danys comesos en una guerra que va causar més de 100.000 morts iraquians i prop de 5.000 militars nord-americans i britànics.

Etiquetes , , , ,

2 comentaris

  • luis sierra serrano

    02/04/2013 8:36

    hace muchisimos años que las clase menos favorecidas estan en una gran mentira permanente, esta, como otras guerras(de irak) y la vendran, se siguen sosteniendo de una desinformación a conciencia de quienes tienen el poder y los medios, lo raro es que ahora mismo haya gentes que se lo planteen

  • Jordi San Agustin

    18/04/2013 18:11

    Començant per la gran mentida que va portar a fer la guerra l’11-S

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús