L’autor

Tot i que sóc tarragoní, he viscut els últims deu anys de la meva vida a Barcelona, on m’he format acadèmicament i professionalment. Sempre he estat lligat per convicció als moviments socials i als seus projectes comunicatius. Els meus primers passos com a periodista van ser al setmanari Directa, del qual continuo vinculat actualment.

Vaig decidir realitzar el meu pràcticum de la especialització en Política Internacional a Mèxic per diversos motius. Primer perquè trobo que el context vigent  està sent únic en la història mexicana, vivint una guerra contra el narcotràfic que porta prop de 50,000 morts en els últims sis anys. El periodisme que s’estila en aquest país, sobretot el local, és valent, arriscat, amb compromís i de qualitat. Així doncs, vaig venir el juliol del 2011 per establir-me  a Ciutat de Mèxic, un univers de 20 milions d’ànimes, per  veure si copso quelcom d’aquests grans professionals.

L’objectiu d’aquest bloc es seguir el dia a dia de l’actualitat mexicana i també del procés electoral que culminarà l’1 de juliol amb l’elecció del pròxim president de la República.

Una de les més encertades definicions que he escoltat sobre Mèxic és del militar Porfirio Díaz: “Tant lluny de Déu i tant a prop dels Estats Units!”.

Segueix les meves piulades a Twitter

I les meves fotografies a Flickr

El meu bloc en castellà, Primer Tiro.

 

1 comentari

  • Albert Torras

    22/02/2012 10:49

    Benvolgut Fran,
    Ens agradaria, des de MEXCAT – Associació Cultural Mexicano Catalana, poder contactar amb tu, ens podries enviar un mail a mexcat.org@gmail.com
    Moltes gràcies

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús