La Champions, al Margarita Xirgu de Buenos Aires

La final de la Champions League es va viure aquest dissabte al Teatre Margarita Xirgu del Casal de Catalunya de Buenos Aires. Prop de 500 persones van omplir les butaques d’aquest teatre reconvertit, per unes hores, en el lloc de trobada de l’afició culé a la capital argentina. Bufandes, samarretes i banderes van tenyir de blaugrana la sala.

Catalans/nes residents a Buenos Aires, portenys seguidors del Barça i culés de viatge per la capital del tango van respondre a les preguntes dels periodistes dels mitjans locals que volien explicar l’abans i el després del matx. A les primeres files, la cantera del FC Barcelona a l’Argentina, el FC Barcelona Juniors Luján. La Candela, la masia argentina, va començar a funcionar el juliol de 2007. Amb el seu naixement, el club buscava implantar al país el model de formació integral i d’alt rendiment que funciona a Catalunya. Els joves futbolistes van seguir el partit amb la il·lusió d’aquell qui somnia un dia poder formar part del primer equip del Barça.

Per a la Penya Nicolau Casaus, tot un orgull tornar a omplir el Xirgu i acompanyar a 13.000 quilòmetres de distància a l’equip de Guardiola.

El més aclamat de la jornada, sense dubte, va ser Messi. Tant per part del públic, com per part dels comentaristes, que no van parar d’elogiar el seu joc. En alguna crònica dels diaris de diumenge es parlava de l’argentí com del “’Lion’ de Wembley” i d’altres jocs de paraules, com “Messiento el Rey”.

La platea va aplaudir i va vibrar amb els gols de Pedro, Messi i Villa. I un silenci colpidor va sonar a la sala amb l’1 a 1 de Rooney. La victòria es va celebrar amb abraçades, càntics de l’himne i molts aplaudiments.

Els barcelonistes van desfilar cap a la sortida del Casal de Catalunya, on els esparava un grup “d’indignats” de Buenos Aires amb pancartes en repudi a l’operació policial de divendres a l’acampada de la plaça Catalunya de Barcelona. També van informar que Democràcia Real Ja Buenos Aires segueix actiu, que es mantenen les acampades davant de l’Ambaixada d’Espanya i que al llarg d’aquests dies s’ha sumat el suport de col·lectius com les Madres de la Plaza de Mayo i de personalitats com el Premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús