En un país normal

En un país normal el seu govern no gosaria retallar els mitjans de prevenció i extinció d’incendis forestals tot just quan comença un període cíclic de sequera.

En un país normal, des del coneixement que som un territori propens als incendis, es farien polítiques actives de gestió dels boscos i les muntanyes que faria baixar dràsticament el risc de propagació de focs forestals i es minimitzaria el seu impacte.

En un país normal el conseller responsable i el president de la Generalitat oferirien informació puntual i transparent sobre l’estat dels pitjors incendis del País Valencià les últimes dècades, i no farien declaracions buides sobre suposats augments de dotacions sense quantificar.

En un país normal el president del govern de l’estat tindria com a prioritat un desastre ecològic i humà de dimensions colossals davant d’un partit de futbol, donant suport abans a bombers i persones anònimes que ho donen tot contra el foc que a un grup d’esportistes d’elit.

En un país normal, tres dies després de l’inici d’uns incendis d’aquestes característiques, ja tindríem dia i hora per la compareixença a petició pròpia del conseller de Governació davant de les Corts i per la constitució d’una comissió d’investigació per esbrinar les possibles responsabilitats polítiques dels fets, on s’estudiaria de forma detallada les polítiques de prevenció dutes a terme i l’estat de les dotacions d’extinció i la inversió real feta.

En un país normal, amb mesures de gestió forestal, prevenció d’incendis i mitjans d’extinció suficients, probablement mai s’hagueren pogut cremar 50.000 hectàrees (per ara, i imaginem, perquè no tenim dades oficials) després de tres dies sense poder controlar els incendis.

En un país normal, segurament, ara no tindríem tantes ganes de plorar de ràbia i impotència.

Però no, no vivim en un país normal. I ja estem prou farts de la broma.

 

PS: Ara i sempre, gràcies als bombers i a totes les persones que es deixen la pell lluitant contra el foc. Vosaltres sí que sou uns herois.

Foto: rtve.es

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús