El Beers&Politics arriba a València

Si no recorde malament, corria 2008. Un grup de blocaires professionals o aficionats a la comunicació política, que habitualment escrivíem sobre el tema als nostres blocs i vivíem a Barcelona i rodalies, vam decidir trobar-nos a una cerveseria per parlar d’allò que ens agradava, cara a cara, amb una cervesa a la mà. Vam ser convocats per Xavier Peytibí i Juan Víctor Izquierdo. El nom de l’esdeveniment era Beers&Politics, seguint l’exemple dels Beers&Blogs que començaven a proliferar. Diria que a la primera trobada no vaig poder anar-hi però sí a la segona. Ai, fa ja molts anys per recordar-ho exactament.

Prompte el format de conversa oberta va girar cap a una cosa més pautada: ens reuníem per parlar d’un tema en concret, normalment relacionat amb l’actualitat, que era introduït per un ponent expert en la matèria. Després de l’exposició, les persones assistents debatíem sobre el tema convingut, ja fos en preguntes al ponent o entre nosaltres. Hem parlat des de les eleccions a Xile (genial sessió de Francesca Parodi), la telegènia a la política (amb Yuri Morejón), fins l’estratègia política a l’entorn català (amb el gran Pau Canaleta), entre desenes de temes.

A una de les sessions del B&P , farà dos anys i escaig, vaig tindre el plaer de fer de ponent, parlant sobre les enquestes en època electoral. És una sensació estranya parlar-li a un auditori on alguns dels seus membres podrien ser professors universitaris de la matèria, però la veritat és que ho vaig passar d’allò més bé i vam tindre un debat interessantíssim.

Durant aquests anys he conegut a l’entorn del B&P gent fantàstica, dels quals he aprés mil i una coses sobre comunicació política i campanyes electorals, i amb alguns d’ells tinc una bona amistat que transcendeix l’aspecte professional.

Un bon dia, quan ja feia alguns mesos que vivia a València, l’amic a la par que politòleg Carlos Villodres em va dir de fer-nos un café, on em va proposar de començar a fer el Beers&Politics a la capital del Túria. Com a bons valencians, dit i fet. Ens vam posar en contacte amb Juanvi i Xavi, que es van mostrar encantats de la vida pel fet que la criatura cresca i s’exporte a altres ciutats.

Dit i fet doncs. Aquest divendres, 19 d’octubre, se celebra el primer B&P València. El tema triat és la campanya a les eleccions als Estats Units, el temple de la comunicació política i les campanyes. Els ponents que ens oferiran la seua visió són els mateixos Juan Víctor Izquierdo i Xavier Peytibí, que no només són els impulsors de la cosa, sinó que a més són consultors de comunicació i experts en la matèria.

La cita serà a les 20.30 a la Murta vins i tapes, al bell mig de Benimaclet. Si voleu vindre, ja sabeu on trobar-nos.

2 comentaris

 • ianF

  30/05/2013 23:05

  Sembla molt adient el fenomen B&P pq necessitem tots banalitzar el mon politic.
  Es un tema tabu que ha de ser digerit publicament, i l’entorn d’unes birres es genial!
  Parlem doncs mes de politica, salut!

 • Periodisme i política | Beers & Politics

  22/10/2013 7:08

  […] el tema proposat per després debatre de forma horitzontal i oberta, des del respecte i el rigor. En l’anterior edició Juanvi Izquierdo i Xavier Peytibí obriren el debat sobre les eleccions americanes de […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús