Esquerra Republicana de Catalunya – Catalunya Sí!

Fa poques hores he escrit un article a un altre bloc explicant que el vot en blanc o l’abstenció independentista no fa cap bé a Catalunya. Només serveix per intentar cridar l’atenció i per deixar més marge a Espanya perquè ens pugui fer més mal i ens veti més lleis i proposicions de país. També he explicat que, encara que no em fa gaire gràcia -més ben dit, ben poca-, el millor vot per a un independentista en aquestes eleccions espanyoles és un vot per Esquerra.

Continuo pensant que votar la nova Esquerra o l’Esquerra que està intentant canviar els seus plantejament és la millor solució per l’electorat independentista, però com ja he dit votar Esquerra sempre fa una mica d’angúnia.

Amb tot això on vull anar a parar? Esquerra ha decidit que el nom de la seva coalició a Madrid: Esquerra Republicana de Catalunya – Catalunya Sí! El nom de la coalició ha molestat a la cúpula se SI, i tenen tota la raó del món per sentir-se atacats i plagiats. Esquerra els va oferir un projecte que no unia l’independentisme, sinó que xuclava tots els altres partits cap a dintre.

Després de trencar converses per anar junts a Madrid, intentar plagiar o utilitzar les sigles d’un altre partit és caure molt baix. Aquesta nova Esquerra tan esperada ja comença a fer els mateixos disbarats que va portar l’última cúpula d’Esquerra al descarrilament i la trencadissa total. Si aquest és el camí que volen seguir, s’haurà de veure què passarà i si finalment podran arreglar els últims pèssims resultats electorals.

Tot i això, ERC, encara que sembli una gran contradicció, continua sent la millor formació que es pot votar per a les pròximes eleccions. El nou projecte ha començat amb el peu esquerre, però se li ha de donar una oportunitat, i més veient el panorama electoral i els pròxims quatre anys que ens esperen. Farà una mica d’angúnia i una mica de fàstic votar aquell partit que va esqueixar l’independentisme i Catalunya, però s’haurà de fer.

6 comentaris

 • Rosa Mª Bellet Mir

  09/10/2011 23:53

  Noi, torna a llegir bé el nom de la coalició amb Esquerra per anar a Madrid, perque sembla que te n’has deixar un bocí. És: ERC- RCAT-Catalunya sí. Sembla que els que donaveu suport als rebentaires de Solidaritat, encara tingueu una coïssor amb Reagrupament. Pots estar segur que els peons espanyols de SI, no els arriben a la sola de la sabata.

 • Pau Molins

  10/10/2011 0:14

  Reagrupament és el florero d’Esquerra, els seus pàries sense dret a veu ni a vot. Tot plegat un caprici del DR, una rabieta més que porta al retorn a casa de l’escissió dretana del partit…però de forma vergonyant, com una pàries. Que cutre! :)

 • Marta

  10/10/2011 0:22

  Després del que has dit, com pots demanar el vot per ERC. La sevaproposta és un engany total per l’electorat. Independència cultiural?, pacte fiscal?…quina ensarronada. Per altra banda això que ha fet d’apropiar-se de les sigles de SI és d’una vilesa sideral. Que baixos han caigut Junqueras i Bosch, quina poca categoria!. NOmés per aquest comportament miserable he perdut tota consideració vers ells i el seu projecte. El meu vot serà: vot nul.

 • nelepp

  13/10/2011 11:22

  Alguns encara neguen el dret de SI a existir. No volen entendre que si va néixer SI -d’altra banda crear un partit polític sempre és un acte legítim- fou perquè ERC havia perdut l’objectiu de la independència com a prioritat, cosa que encara no ha corregit. Avui ERC és un partit autonomista com CiU, a la qual, per cert, es vol acostar. Acusar de “rebentaires” i “peons espanyols” a SI és caure en el més gran dels ridículs i evidencia els complexos de qui ho afirma.

 • nelepp

  13/10/2011 11:31

  D’altra banda, no entenc la posició de Rcat. Sortir d’ERC per tornar-hi amb entrega incondicional i absoluta, quan resulta que ERC encara no ha donat mostres ni de “penediment” ni de rectificació em resulta incomprensible. Per què en van sortir llavors? Suposo que el problema és del Sr. Carretero més que dels seus militants.

 • David

  14/10/2011 0:37

  Plenament d’acord amb tots els comentaris, excepte amb el primer. SI, peons espanyolistes? hahahahaha, o vas molt desorientada, o vols fer-ho veure.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús