12 Octubre a Catalunya, la festa dels ultres

Cada any quan arriba el dotze d’octubre passa el mateix. Generalment és una festa poc celebrada pels catalans,  només una petita minoria de gent a Catalunya s’hi sent identificada. En aquest aspecte, no ens hem de preocupar gaire, ja que cada vegada és una festa més nul.la i poca gent en fa cas. El que ens hauria de preocupar és que cada any la poca gent que encara celebra el dia de la Hispanitat fa un tomb i un gir més gran cap al feixisme i el nazisme espanyol, amb atacs constants cap a Catalunya i amb uns mítings similars a l’espectacle dels dofins al Zoo de Barcelona.

Cada any aquesta diada espanyola es torna una mica més feixista i nazi, cada any hi ha més radicalitat i espanyolisme d’extrema dreta entre la majoria de gent que la celebra a Catalunya. Podríem dir que s’ha convertit en una festa majoritàriament per a feixistes i neonazis. Aquest any ens hem trobat amb el gran circ dels nazis de sempre i unes quantes sorpreses més. Les accions anticatalanes i feixistes no han faltat, i un any més tota la casta espanyola d’extrema dreta ha tornat a actuar amb total impunitat.

Ens hem trobat amb les típiques trobades i passejades i amb els discursos nazis de sempre, uns discursos sense cap mena de sentit i d’un nivell intel·lectual baixíssim. Ja es pot veure a les fotos, que els cau involuntàriament la saliveta a tots. Cada vegada se superen més aquesta gent, sort que no són gaires. Acostumen a ser els quatre reprimits que es tanquen en una gàbia tot l’any, tret de dos o tres dies. que s’esbraven.

Com sempre s’han trobat tots juntets i han tingut el seu minut de glòria a Montjuïc. Crits anticatalans, antiindependentistes i pro nazis pertot arreu. També han organitzat una manifestació en contra d’Òmnium Cultural. Cada any ens surten amb les mateixes, i no es volen adonar que estan solets i ben morts. Ara, això sí, impunitat total. El feixisme a Espanya i a Catalunya, pel que podem veure, no està mal vist per les autoritats, i mostrar banderes feixistes i nazis en públic té una legalitat que no es pot trobar a cap altre país normal.

Aquest any també ens han alegrat la seva festa amb dues noves sorpreses, les dues portades a terme per l’ombra espanyolista a Catalunya. La primera: a Lleida han arrancat el bust de Lluís Companys d’una estàtua. Però realment aquesta gent sap qui va ser Lluís Companys? Veure tots els actes i circs que es munten em fa dubtar molt que poguessin saber de qui era aquell cap. També hem tingut un atropellament per part d’un regidor de l’ajuntament de Masquefa. En veure que dos joves treien la bandera espanyola que ell havia posat uns minuts abans, no va poder evitar reaccionar envestint un dels joves amb la furgoneta. Realment, a aquests espanyols d’extrema dreta que celebren radicalment la seva diada, se’ls podria fer un estudi per veure si tots són unineuronals.

El més fort de tot és constatar la impunitat amb què surten! Cada any les mateixes animalades, cada any els mateixos atacs i els mateixos discursos plens d’odi, cada any les mateixes banderes i els mateixos càntics, cada any la mateixa gent, cada any ho poden fer tot. Fins quan durarà tot això? Quan es començarà a actuar per tal d’aturar aquestes trobades de totalitaris marginals que van contra l’ètica de tot el món? Quants anys més hem de fer el ridícul permetent que facin la seva festa neonazi? Realment, aquest no és un país normal.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús