Comencen fent el ridícul

Que el Partit Popular guanyarà les eleccions amb una majoria clara, i probablament amb una majoria absoluta també, és una obvietat. Però el que ara també sabem, des de no fa gaire, és que ja comencen fent el ridícul i amb un programa electoral econòmicament fluix i apagadot. I no és que ho digui jo, per començar ja tocant els nassos. És que The New York Times , un diari no gaire favorable a la causa del catalanisme, ja l’ha analitzat i criticat.

Que el primer día amb programa electoral un dels diaris mes importants del mon te’l crítiqui pot semblar fort, però en el fons es tracta d’un partit espanyol i això no ens hauria de sorpendre. Ara, amb la situació que ens trobem, és una mica gros tot plegat. Que incloguin punts com “reduir els impostos a les empreses” amb la gran situació en què es troba l’Estat Espanyol, però que en canvi no expliqui com ho faran, ens ha de semblar una presa de pèl. Un programa electoral amb punts econòmics que han sortit de Mart i han vingut volant sense donar cap explicació és acceptable per a un partit que per mala sort ens governarà segurament amb majoria absoluta els próxims quatre anys?

Més enllà dels temes estrictament econòmics, les relliscades es mantenen. És tracta, una vegada més, com havien fet els anteriors govens del PP, d’anar atacant i liquidant tot el que no sigui espanyol i posi en perill la unitat de l’Estat. En tenim alguns exemples en l’implantament d’una escola bilingüe a tot Espanya i trilingüe en aquelles pesadetes comunitats que volen mantenir una miqueta la seva llengua pròpia. O també en les restriccions i sancions als governs de les comunitats i totes les administracions que “ultrapassin” les seves competències.

Ja podem anar veient què ens anirem trobant: una mentida econòmica. Aquella clau que diuen que tenen per sortir de la crisi, no la veurem pas. Podem suposar que ho faran millor que els socialistes, però tampoc en podem esperar una gran millora económica. Res, una altra mentida que ens menjarem amb patates. També ens encantaran les seves polítiques autoritàries i anticatalanes. Aquestes no falten mai, i menys amb un nou govern espanyol de dretes de pura cepa.”Yupi”, torna la foscor franquista!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús