La guàrdia franquista

La guàrdia civil ha de traspassar totes les seves competències a Catalunya als Mossos d’Esquadra i deixar d’imposar un projecte que no interessa ni ha beneficiat mai el nostre país. Aquesta mateixa policia que no ha canviat pas gaire des d’aquells temps del franquisme encara té el dret de rondar per Catalunya donant-nos lliçons d’espanyolitat i maltractant la nostra llengua i la nostra gent.

Aquesta vegada li ha tocat a un jove advocat, però ja hi ha una llista llarga d’agressions, no només a particulars, sinó també contra la nostra cultura i la nostra llengua. Ens volen espantar, abusen dels seus poders per implantar els seus ideals d’extrema dreta i fer-nos creure que els que ens equivoquem som nosaltres per considerar-nos més que una regió més del seu estat.

És per tot això que aquesta policia autoritària i per sort amb poques funcions a Catalunya hauria de desaparèixer d’una vegada i tornar a la seva terra d’origen. Terra de conills. No té cap sentit que aquesta gent encara tinguin algun poder i de tant en tant puguin fer-nos creure que són una raça superior i poden abusar del nostre país.

Ja és hora, doncs, que el poble català amb l’ajuda de tota la classe política catalana actuï i faci fora del nostre país aquesta policia grisa que tant mal ens ha fet durant tot la nostra història. Aquest seria un petit pas cap a la nostra meta.

8 comentaris

 • DOLORS PLANELL SOLA

  31/01/2012 19:09

  completament d´acord noi.

 • Pep Maulet

  03/02/2012 12:50

  No ets mes tonto perquè no estudies.

 • Lluís

  19/02/2012 21:18

  Policia autoritària la Guàrdia Civil?? Au va! Ets un sectari. Probablement els teus papàs t’han rentat el cervell, no tens la culpa. Trenca l’ou i aprèn algo de democràcia al Regne Unit, que amb el que penses i mirant sempre el melic no aniràs enlloc. Per cert, és bo que sàpigues que un guàrida civil a més a més surt molt més barat que un mosso d’esquadra.

 • pere

  27/02/2012 19:25

  noi de cognoms fatxes, no ets massa jove per tenir tant d’odi pel poc que has viscut i el molt que t’han “explicat”? dintre de poc et veig immolant-te. experimenta tú mateix i aprén a pensar.
  Llegeix una mica d’història i veuràs com eminents catalanistes han arribat a ésser els “amos d’Espanya”, a financiar totalment al teu anticrist Franco, a tenir en règim de colònia econòmica la resta de la península, etc i tot en català.
  Quan entrin uns albanesos a robar al teu xalet prega perquè vingui la guàrdia civil, ja veuràs com no t’importarà parlar-lis en castellà
  pereciurana.blogspot.com

 • Gerard Martínez

  13/03/2012 17:54

  Guillem, entenc que tinguis ganes de que sorgeixi la oportunitat de demostrar tot el que estimes a Catalunya i cridar en contra d’Espanya. Som d’un país conquistat. Però aquest comentari crec que està massa fora de lloc. Em recorda als que es fan dir anti-nazis i no han vist un nazi en la vida. Els mossos d’esquadra, a part de que la meitat en el seu moment van ser guàrdia civils, només cal veure com han tractat al seu poble en les manifestacions del 15 M. (Recordo que la funció de la policia és defensar el seu poble per sobre de tot). Desgraciadament primer hem de millorar els aspectes interiors abans que els exteriors. No t’equivoquis, els primers que ens roben són els de casa. Els suposats “catalans” que només responen als diners vinguin d’on vinguin. Pregunta a la gent gran del teu poble (fora del temps de guerra) quina policia tenia més bon tracte amb el ciutadà, la guàrdia civil o els mossos d’esquadra.

 • Mosso

  21/03/2012 22:10

  Gerard, és força agosarat dir que la meitat de Mossos van ser Guàrdia Civils, en un cos d’uns 16.000 com a molt n’hi ha un centenar, n’hi ha més en la Guàrdia Urbana de Barcelona, on a més, s’hi senten “més com a casa”. Parles d’això sense tenir ni puta idea, igual que el tema de les manifestacions… Hauries de saber que son els polítics els que van donar l’ordre d’actuar com es va actuar, i que els policies són els que apliquen la força cohercitiva, cedida pels ciutadans i que controlen els polítics. Per tant, si voleu que la policia sigui més simpatica i reparteix flors i petons a les manifestacions només teniu que votar a gent com en Joan Saura, i tranquils que cualsevol flipat us partirà la cara pel carrer. Quan va començar el desplegament dels Mossos en les zones rurals, la gent preguntava que había de pagar després de posar una denúncia. Intenta saber de coll..ns parles flipat

 • Rafael Segura Rovira

  30/04/2012 23:59

  Te llevo ‘solo’ 45 años de edad.
  Dando tumbos por internet he llegado a tu Blog.
  Debo decirte que me ha producido un impactante dolor.
  La dureza y el desprecio con el que tratas a la PGC creo que sólo debe ser fruto de lo que te han inculcado tus padres, la escuela, o ambos a la vez.

  Mi abuela materna de más de 16 apellidos catalanes, no estaría orgullosa de tí. No sabía casi leer ni escribir, pero era la persona más universal que jamás he conocido. No salío nunca de su pueblo.

  Tú, por suerte, viajas a l’estranger, y ello confío que que abra de par en par ese cerebro mentecato, todo sea dicho sin ánimo de ofender.
  (adj. Necio, tonto, falto de juicio o entendimiento. © Espasa Calpe, S.A.)

 • Daniel Grana

  08/06/2012 18:34

  Es cierto que en la España monolingüe sigue habiendo algún que otro paleto que no respeta la lengua catalana, que funciona con el esquema “en España en español”, etc. Creo que la actitud de los guardias en este caso fue lamentable.

  Pero la manipulación catalanista es aún peor cuando pretende extrapolar ese desprecio al conjunto del país. Yo soy asturiano, tengo 22 años y siempre he estudiado en la escuela la pluralidad lingüística de España sin más problema. La gente de mi generación lo sabe y lo respeta.

  Precisamente una de las principales razones del “anticatalanismo” (que no anticatalanidad) del resto de españoles es el desprecio continuo al que se ven somentidos por la Generalitat y sus voceros mediáticos. Basta echar una ojeada a la prensa adicta para percibir ese odio incesante a lo madrileño, a lo andaluz, a lo castellano… a lo español en suma, retratado indefectiblemente como intolerante, casposo, retrógado, indolente o arrogante

  El ordenamiento jurídico español respeta la pluralidad lingüística de una forma que ya quisieran muchas minorías extranjeras. Tienes el ejemplo ahí al lado, en la muy democrática Francia, que ha arrinconado al catalán del norte hasta el punto que ya sólo el 1% de la población del Rosellón y la Cerdaña lo habla.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús