Pels pèls.

Carme Chacón, després d’una campanya ridícula envers Catalunya, va patir una ajustada derrota contra Alfredo Pérez Rubalcaba. Semblarà una nova desfeta del PSC, però no ens equivoquéssim pas. Això ha sigut la seva gran salvació, i ara novament tindran una mica més de corda per tornar a fer el ridícul de sempre.

Chacón era teòricament la candidata del PSC, del planter, feta a casa i defensora de la seva terra estimada. Però, a mesura que han passat els mesos i les setmanes, s’ha pogut veure que una victòria de Chacón hauria enfonsat tota la credibilitat d’aquest “nou” PSC, que s’està elaborant i que ja no en té gaire. Si hagués guanyat amb el seu discurs vergonyosament anticatalanista, el PSC s’hauria emportat una altra garrotada i ja no només electoral sinó de crisi total interna. Una enviada directa de casa que lluita en contra del seu país, el que l’ha feta, arriba al màxim poder dins el PSOE. Ja només li faltava renegar del pacte fiscal a esquenes del seu partit d’origen.

És per tot això que una vegada més el PSC s’ha salvat el ridícul més gran i una altra vagada poden mantenir una mica les diferències amb el PSOE. Una altra garrotada com aquesta no l’haurien aguantada. Que la candidata de casa, que s’ha tornat de cop i volta andalusa per fer-se amb quatre vots de la vergonya, guanyés el congrés del partit pare no ho podrien haver suportatde cap manera. Una altra vegada, doncs, poden tornar a la corda fluixa. Perquè, ja se sap, fer el ridícul en aquest país és de franc.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús