Entrades amb l'etiqueta ‘Llibres’

Col·lecció ferroviària a la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet

dissabte, 12/02/2011

A la biblioteca del Districte de Sant Andreu de Barcelona La Sagrera-Marina clotet, van tenir clar que no es trobaven en un entorn comú: al mateix davant, les obres de la futura estació de La Sagrera-AVE;  A la seva esquerra, obres per a la futura estació de la L9 del metro. Un potent intercanviador ferroviari al seu voltant, que els van inspirar a fer un centre d’interès, és a dir, un espai a on reunir documents relacionats amb el món ferroviari, en un mateix moble d’estanteries a la zona d’adults  i un altre a l’infantil, encara que la numeració dels teixells no sigui correlativa.

Entrada de la biblioteca

Entrada de la biblioteca

El Centre d'Interès del Transport Ferroviari, a l'àrea d'adults

El Centre d'Interès del Transport Ferroviari, a l'àrea d'adults

IMG_6372.JPG

IMG_6378.JPG

La bibliotecària Montserrat Serra ens ha facilitat la informació sobre la col·lecció:

Dins l’àrea d’adults podreu trobar diferents tipus de material relacionats amb el món dels transports ferroviaris, classificats en 7 grups:

1.Llibres per conèixer els trens.

1.1 Llibres d’història, tècnica i tipus de ferrocarril: documents que tracten del mitjà de transport ferroviari des de múltiples punts de vista i que inclouen un ventall ampli de tipologia ferroviària amb casos tant locals com d’àmbit mundial. Els identificareu amb el teixell 625.1.

1.2 Llibres que tracten del transport per ferrocarril, metro, tramvia… Estan identificats amb el teixell 656.2.

2. Llibres de modelisme del ferrocarril: trobareu les instruccions per fer les reproduccions a escala reduïda de trens, tramvies i metros. S’identifiquen amb el teixell 793.9.

3. Guies de viatge en tren: recursos, informació específica i consells per viatjar en tren. Els trobareu identificats amb el número 91(026).

4. Llibres de viatges en tren: es recullen els dietaris, les experiències i les anècdotes de viatges que els autors han fet en tren. Porten el número 910.4.

5. Obres literàries: narracions i novel·les on el tren és el protagonista. La majoria són novel·les identificades amb la signatura N.

6. Revistes del món del tren: aquestes revistes no poden sortir en préstec, només es poden consultar a la biblioteca. Trobareu: Hobbytren i Líneas.

7. Pel·lícules i documentals, on el tren té un paper rellevant.

I dins l’àrea d’infantil hi ha un altre espai de la col·lecció, a on es troben:

1. Llibres de coneixements: on s’explica què és un tren i les  parts en què es compon.

2. Llibres d’imaginació i contes: on el tren és el protagonista de la història.

3. Pel·lícules: on l’acció transcorre en un tren.

4. Música, cançons populars per infants: on es reprodueixen cançons típiques i/o sons de trens.

Ara per ara, la biblioteca s’omple de gent que va donant a conèixer la biblioteca amb el sistema boca-orella, ja que degut a les tanques que tapen les obres de La Sagrera-AVE, queda una mica amagada i costa en un principi de trobar, però en quan funcioni l’estació, la cobertura d’aquesta permetrà connectar els barris de La Verneda i La Sagrera, incrementant el seu públic i col·laborant a l’hora de promoure els coneixements en matèria ferroviària amb una col·lecció en constant creixement.