Un 21 entre Xavier Trias, Carmelo Anthony i Spike Lee

Sóc més pesat que un mal d’ous, ho sé, però és que són molt bons. L’NBA va desembarcar a Londres per vendre la seva marca amb un partit oficial que ni de bon tros és el millor que es pot veure avui en dia; Nova York – Detroit. Kidd, Stoudemire i Anthony valen molt la pena, però els Pistons estan a anys llum dels Bad Boys de Thomas, Laimbeer i companyia. La maquinària de la National Basketball Association aterra a Londres, actes promocionals a mansalva i l’O2 ple fins la bandera amb Spike Lee i Thierry Henry a la fila Nicholson. El secret? Molta comunicació, molt publicitat i moltíssima promoció amb els jugadors gairebé fent el pi a Hyde Park per atraure nous adeptes al bàsquet nord-americà. I Londres, a canvi, què? Doncs una retransmissió televisiva a mida dirigida a un mercat potencial de 500 milions d’espectadors/possibles turistes. Cada temps mort –i a l’NBA n’hi ha a grapats– un espot de quaranta-cinc segons de la capital del regne. El Big Ben, Trafalgar Square, Buckingham Palace i els mil recons de Londres. Només faltava Isabel II convidant els americans a gastar dòlars en pintes.

Recordo que més d’un va posar a caldo l’Ajuntament de Barcelona per l’excessiu servilisme a Woody Allen en el rodatge de ‘Vicky Cristina Barcelona’. No puc estar més a favor d’aquestes operacions, sota el meu punt de vista l’espot més barat per a la ciutat. Proposo a l’equip de l’alcalde Trias que es baralli per acollir el proper partit oficial NBA a Europa al Palau Sant Jordi, en paraules de David Stern, un dels pocs pavellons capaç d’acollir un event a l’alçada de la lliga nord-americana de bàsquet al vell continent. I, si per fer-ne promoció, l’alcalde ha de jugar un vint-i-u amb Carmelo Anthony i Spike Lee, doncs que ho faci, que no serà pitjor que rebre uns reis mags passats de Farmatint. I si us plau, deixem-nos de puritanismes, que tal com està el pati, vendre Barcelona perquè els turistes vinguin a deixar-se els quartos és tant necessari com l’aire que respirem. Una campanya de mitjans similar costaria el que no tenim. Llarga vida als World Mobile Congress, partits NBA i qualsevol sarau que porti gent a gastar-se els duros aquí. Ens hem de seguir espavilant solets, ningú no ens ajudarà.

Imatge de la retransmissió de la CBS durant els temps morts del Knicks – Pistons.

Imatge de la retransmissió de la CBS durant els temps morts del Knicks – Pistons.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús