Com marxar d’Espanya

Confirmat. Després d’anys de rumors, Nikola Karabatic jugarà al Futbol Club Barcelona d’handbol. Pels no iniciats, imaginin un jugador que ataqui com Messi,  defensi com Piqué i reparteixi el joc com Xavi. El puto amo. El millor que he vist. Hi ha cracks que només ataquen, n’hi ha que només defenen. Aquest noi ho fa tot, i bé. Després que la justícia francesa l’absolgués del tèrbol afer de les apostes, el crack emigra de nou per demostrar que per coronar un nou número u del món encara se li ha de demanar permís. Amb ell, el Barça i l’handbol de casa tenen una oportunitat, potser la darrera, de tornar a situar aquest esport a dalt de tot. Com? Ja ho he dit algun cop, marxant d’Espanya. Crec que l’ASOBAL està morta i no ressuscitarà com a mínim en els propers 10 anys. Cal marxar perquè aquest esport sobrevisqui a casa nostra. Com es marxar? Amb voluntat i seguint les següents passes:

– Inscrivint-se a la lliga ASOBAL i pagant els avals corresponents.

– Donant l’alta la plantilla del Barça B a l’ASOBAL i donant de baixa l’actual plantilla.

– Arribar a un acord amb una de les lligues potents d’Europa. Posem per cas França, Alemanya o la SEHA League (South East Handball Association League) i inscriure el Futbol Club Barcelona Handbol, per exemple, amb els jugadors actuals.

– Sacrificant un any de no jugar la Champions o aconseguint una invitació de la EHF.

– Aguantar les mil i una barrabassades dels organismes espanyols.

Amb un set inicial amb Saric, Juanín, Rutenka, Karabatic, Lazarov, Tomàs i Noddesbo, amb Entreríos, Sarmiento, Sterbik, Rocas, Viran, Stranovsky  i Sorhaindo a la plantilla, amb l’Atlètic de Madrid rebaixant el pressupost un 35% i amb l’Ademar farcit de deutes, quedar-se a Espanya no té sentit. El Barça és massa bo, la lliga serà massa avorrida i el pavelló estarà encara més buit. I com ja vaig dir, marxar seria fer un pas endavant perquè mitjans, patrocinadors i, el més important, espectadors, tornin a apostar per l’handbol. El Barça té cartell, prestigi, potencial i genera calés. És de suposar que França, Alemanya o la SEHA League el rebrien amb els braços oberts. I no. No abandonaríem Espanya. Simplement, deixaríem l’extraordinari segon equip del Barça dirigit per un número u mai prou valorat; Toni Gerona. El Barça B ha guanyat les dues darreres lligues a divisió d’honor B amb una autoritat brutal. Aposto que no baixarien de la quarta plaça a l’ASOBAL. No volem que els Montoro, Gonzalo Pérez de Vargas, Ariño i companyia creixin? Doncs què millor que ho facin a casa.

No vam aprofitar l’efecte Urdangarin (el bo, el dels 90), ni el Dream Team del Barça, ni les medalles olímpiques, ni els mundials. Ara que ve el Messi de l’handbol, aprofitem-ho.

5 comentaris

 • Albert Romea

  05/06/2013 18:07

  Genial Nikola Karabatic! Seria una pena que això que proposa l’autor passés i no el poguéssim gaudir al Palau d’Esports de Granollers… Tot i que seria una raó per desplaçar-nos fins al Palau Blaugrana, on ara mateix s’hi veuen pocs partits entretinguts.

 • Oriol S

  05/06/2013 20:44

  Crec que feia molt i molt de temps que no veiatantes tonteries juntes en tant poques frases….
  Partint de la base que ja és un absurd que un club/equip d’handbol porti com a nom FUTBOL CB…..Pero vaja,no deixa de ser lúnic motiu per el qual espoden fer aquest dispendis,o es que Interesport, LLet Nostra, i els 500 afecciotats de mitjana serveixen percobrir un pressupost de 10M€, alguns diuen que el proper any serán 12M€….
  Aixó no és ajudar l’Handbol de casa,que moltes vegades els radicals cules tendiu a identificar Barça=casa / Catalunya,aixó és única i exclusivament i tot sigui dit amb moltes ajudes publiques, fer cada dia mes i mes gran el Sagrat FCB, i mes i mes petits el esport Català en general, ajudar el esport de casa, és ajudar a clubs com la Penya, el BMGranollers, el Reus, L’espanyol, o es que aquests no són de casa???
  En fi, moltes afirmacions desafortunades i fora de lloc…..
  PD: Soci i abonat al Futbol de Football, Club Barcelona, pero no sectari….

 • ocanals

  06/06/2013 12:08

  Benvolgut Oriol,

  gràcies pels teus comentaris i benvingut al meu bloc. M’agradaria comentar-te algunes coses respecte el que dius:

  – És evident que és la primera vegada que em llegeixes, si algun cop ho haguessis fet, sabries que per sobre de culé sóc un amant de l’handbol, esport que practico des de fa 30 anys, que són uns quants. Col•laboro amb el FC Barcelona d’handbol des d’en fa 15 i he treballat en màrqueting esportiu durant 12. Creu-me que parlo amb coneixement de causa.
  – Et convido a que miris els números d’assistència als pavellons (el Palau en concret), de patrocinis, d’audiència i sobretot, el nivell de jugadors impagats que hi ha a l’ASOBAL i quant talent ha emigrat (Sierra, Parrondo aquest estiu, Entreríos, Abalo, Dinart, etc…). La situació és dramàtica.
  – Si fos un fanàtic, voldria que el Barça guanyés sempre i això és el que acabarà passant si es queda a l’ASOBAL. Precisament, miro per la competició i pel meu esport per sobre del meu club.
  – Si seguissis el meu bloc, hauries vist que no és la primera vegada que dic això que el Barça d’handbol marxi. De fet, en una article que es deia “Barça: emigrar o morir” deia que “Deixant Espanya el Barça seria portada de l’ABC, però salvaria l’handbol de casa nostra (i que em perdoni Granollers. Tant de bo vinguessin també)”. Jo pago 400€ l’any per jugar a handbol, sóc conscient del què és l’handbol de base, però també sóc conscient que qui lidera aquest esport és el Barça a casa nostra (a Catalunya) i crec que si el Barça creix, l’handbol català creix. És la meva opinió i crec que la de la majoria de gent que practica aquest esport. I repeteixo, estimo molt l’handbol i tots aquells clubs que el practiquen.
  – Crec que amb un pla de màrqueting adequat i en una competició adequada, no caldria que el benefactor de l’handbol fos el futbol, ara mateix, viure de Llet Nostra i Intersport és impossible.

  Respecto les teves opinions i no les considero tonteries, deixa’m que et digui que crec que hauries de fer el mateix amb la resta de gent.

  Ben cordialment.

  Oriol Canals

 • Joan Arumí

  17/06/2013 23:56

  Sería el Barça prou valent per fer aixó ? Crearia un precedent extraordinari ¡¡¡¡

 • ianF

  20/06/2013 21:01

  Tot sembla una questió de prioritats.
  L’altre dia parlant informalment amb Quique Guasch a prop de Sants li pregunto: Que li sembla mes important, l’exit del Barça o l’independencia de Catalunya?
  Em mira horroritzat i diu, quina pregunta! Aixó es com demanar: Qui es mes important la mare o el pare?
  “De moment para mi es la mare, o sigui l’independencia” li contesto.
  De fet prioritzo l’independencia de Catalunya devant l’exit del Barça. El Barça es veura obligat a jugar en una lliga molt mes modesta, la catalana, quan Catalunya sigui republica independent. Especulacions d’una possible lliga iberica em semblan, de moment, molt optimistes.
  Visca!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús