Afecció aguda de Guardiolisme

“Guardiola impulsa la contractació d’una nova nutricionista al Bayern”. “L’energia de Guardiola espavila els seus jugadors”.  “Guardiola ja prova el 3-4-3 al Bayern”.  “Els jugadors del Bayern impressionats amb Pep Guardiola”. La Cristina –companya de l’ARA, pencaire com ella sola i llicenciada en psicologia– em comenta que cap patologia psicològica indueix a enyorar el passat al més pur estil Karina de qualquier tiempo pasado fue mejor. Sembla, però, que els mitjans de comunicació catalans volen posar el seu gra de sorra a la ciència que tracta la conducta i els processos mentals dels individus i ser precursors d’un nova patologia. Diaris, ràdios i televisions pateixen de regressió severa al Guardiolisme i no poden sortir o emetre sense informar de si Pep ha esmorzat una torrada amb melmelada o si dina espagueti a la bolonyesa. Sembla que els mitjans catalans (tots, sense excepció) s’hagin instal·lat en el passat. Que s’informi un dia em sembla normal. Dos, collonut. Tres ho trobo excessiu. Més enllà, delirant. Una notícia es defineix com qualsevol alteració nova en l’ordre de les coses i susceptible de convertir-se en referència per a una comunitat. Dubto que els titulars que encapçalen aquest escrit responguin a cap d’aquestes dues premisses. I no em carrego Guardiola, ell no en té cap culpa. Ni una. Des de l’agraïment etern, li desitjo de tot cor que tot li vagi de primera (i no és per quedar bé com alguns). Però potser que entre tots ens ho fem mirar. No sóc periodista, però fa 15 anys que treballo als mitjans. Sóc conscient de què ven i què no, i Guardiola tira. Però entre poc i massa, que després ens queixem de crisi del periodisme i que si la professió ha perdut pistonada. Ups! Que m’embalo, millor que em mossegui la llengua. Segueixo. En dies d’activitat esportiva agitada amb mercato, Madrid 2020, bàsquet, mundial de natació, Fórmula 1 i Moto GP sembla ser que és més noticiable que el Bayern ha fitxat una nutricionista perquè els seus jugadors no s’indigestin. Recordin, notícia; qualsevol alteració nova en l’ordre de les coses i susceptible de convertir-se en referència per a una comunitat. No fotem.

Mona Nemmer, nutricionista del Bayern.

Mona Nemmer, nutricionista del Bayern.

1 comentari

  • sergi german

    10/07/2013 10:36

    canals, en Guardiaola encara dona molt de joc!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús