Benvinguda Mrs. Marshall

Si heu anat avui a la perruqueria, encara haureu pogut veure a l’Hola les seves evolucions dançaires sobre la terra de Manhiça (Moçambic), molts quilòmetres lluny de la Zarzuela i de la seva residència habitual a Londres. Allà estava, és impossible que no l’hagueu vist, entre la resta de cròniques de la jet que es dedica a espletar la fauna de la sabana durant els seus viatges. Ben al contrari, ella porta tones d’esperança per equipatge (literalment).

El que ha costat tota l’operació de màrqueting i els canapès del seu seguici deu ser més o menys el que hem gastat (són els nostres impostos, per això ho dic) en explicar a la gent, aquí, a casa, què és això de la pobresa, el desenvolupament, la solidaritat i d’altres conceptes realment complicats, a la vista dels comentaris que un ha de llegir o sentir quan surt el tema a qualsevol taxi.

Ens equivocàvem, està clar, cal tornar a les arrels. A fer-se fotos pintoresques o voltada de nens amb mosques, fent així amb la maneta i ensenyant fins el darrer queixal, en un somriure de Denticlor. A omplir les bodegues dels Jumbos (si cal, substituïm els Airbus, per donar-li més autenticitat i dramatisme) amb una bona càrrega de qualsevol cosa que ens sobri, i arribar del cel repartint pans i peixos, com als bons temps. Jo te’n dono i tu en rebs, les coses clares, deixem-nos de marejar el personal amb teories subversives.

I, au! A fer marca (ja no es fa país, no esteu al dia, petits), vendre revistes del cor i sortir als telenotícies, fent pedagogia de la bona. Si surt a la tele, és que serà així i no pot ser de cap altra manera, la cooperació i la resta de les coses d’aquest món.

Mrs. Marshall, benvinguda. Que ens heu portat res?

 


 

2 comentaris

  • Visitas al desarrollo | SesiónDeControl.com

    16/04/2013 11:57

    […] escribía Miquel Carrillo de la ONGD Ingeniería sin Fronteras en el blog del diario Ara No li diguis cooperació, digues-li política [No le digas cooperación, dile […]

  • Visitas al desarrollo | MundosInconexos

    17/04/2013 14:22

    […] escribía Miquel Carrillo de la ONGD Ingeniería sin Fronteras en el blog del diario Ara No li diguis cooperació, digues-li política [No le digas cooperación, dile […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús