Senyor Fainé, tot val per a guanyar diners?

Aquesta entrada l’ha escrita na Marta Solano, Responsable de Comunicació SETEM Catalunya

“Ser fidel a un mateix és el que et fa gran”. Són paraules de l’actual campanya publicitària de Caixabank que està omplint tot d’espais publicitaris a mitjans de comunicació massius. Mentrestant, Caixabank té participacions accionarials de 14 empreses militars, és accionista de referència en diverses companyies catalanes, espanyoles i estrangeres que vulneren els drets humans de forma sistemàtica, com diferents Relators de Nacions Unides han informat; i ha tingut i té un paper molt rellevant en el deute de l’Estat Espanyol, els desnonaments i altres negocis amb greus impactes socials i ambientals a tot el món. Ofensiva i cínica, serien alguns dels adjectius que podríem llançar a aquesta campanya publicitària que apel·la a ser coherent amb els nostres valors.

Per denunciar aquest despropòsit i l’ús indegut dels nostres diners, SETEM, el Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs i l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), entitats que impulsem la Campanya ‘Caixabank sense armes’, hem participat una vegada més a la Junta General d’Accionistes de Caixabank, que s’ha celebrat a Barcelona el dijous 25 d’abril. La delegació de més de 45.000 accions -l’anomenat activisme accionarial- ens ha donat veu davant els responsables i accionistes d’aquesta entitat bancària.

La Junta d’Accionistes va començar amb un vídeo mostrant les bonances de l’Obra Social de La Caixa, l’anomenada “ànima de La Caixa”. Com pot ser que per una banda s’inverteixi en empreses d’armament i, per l’altra, es destini recursos a entitats que treballen per a la cultura de pau? D’això en diem Responsabilitat Social Corporativa?

Ja és hora de deixar clar als bancs que no volem que se’ns enganyi, que no volem que amb els nostres diners es generi crisi, es desnoni, es vulnerin els drets humans o es promoguin conflictes armats. Tenim una alternativa real i propera: la banca ètica (http://www.bancaetica.cat), que sí pot fer que els nostres diners actuïn en coherència amb els nostres valors, fem totes i tots el canvi!

Podeu llegir les intervencions completes a la Junta d’Accionistes de Caixabank al web www.caixabanksensearmes.org.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús