El comerç just és política

Potser no ho sabíeu, però és així. Ho diu tot un Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Després de molts anys de col·laboració, enguany TV3 ha denegat l’emissió de l’espot de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, al considerar-lo “publicitat amb finalitat política”, basant-se en els criteris d’aquest il·lustre Consell. Per tant, no cedeixen l’espai de publicitat gratuïta i, la veritat, les entitats no estem en condicions de sanejar els balanços de la televisió pública catalana. Si ens paguessin els deutes, potser ens ho pensaríem i tot, mira. Però no és el cas, ja sabeu la història.

Una de dues: o els altres anys no s’ho miraven i aquest sí, o bé a força de mirar els espots han acabant entenent el missatge i ara reaccionen. El comerç just és política, de la bona, de la que pot transformar alguna cosa. De la que podem fer tots a casa, com el Quimicefa; una mica més perillós pel sistema, diria jo. I és clar, al final no ha colat, la policia no és tonta. Per sort (comentari pels avis i els aficionats a les històries de postguerra, ho reconec) tenim aquesta mena de Ràdio Pirenaica que és la xarxa per escampar aquests missatges subversius contra el règim; sí, el que abusa de la força laboral arreu del món, el que dicta jornades decimonòniques i conspira contra els sindicats. Això ja és tan gros que fins i tot surt per la tele, sense codificar. El que no deixen sortir i us oferim aquí és una de les moltes maneres que teniu al vostre abast per canviar tot això.

Obriu bé els ulls, amagueu les criatures, si mireu aquest anunci el comerç just pot canviar les vostres vides. I la de molta gent.


La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica està organitzada per SETEM, Alternativa 3, FETS, Intermón Oxfam, Fiare, la Xarxa de Consum Solidari i la Xarxa d’Economia Solidària (XES).http://www.festacj.org

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús