Nosaltres no som d’eixe món

Nosaltres no som del món dels somriures fàcils, de la felicitat que distribueixen els anuncis i les tanques publicitàries; no som del món on tot s’hi val si hi ha bones intencions, ni ens pensem que tenint-les tot s’acabarà arranjant i tornant al seu lloc; no som del món de l’optimisme barat ni de les causes on hi cap tothom, malauradament hi ha molta gent que forma part dels problemes i mai en farà part ni d’un bocí d’alguna solució; no som del món de l’anestèsia ni de la pegadolça, ens agrada sentir l’àcid que corroeix el que més ens estimem per saber que existeix i el que està fent, per no deixar de pensar-hi ni un moment.

Nosaltres, moltes persones i moltes organitzacions, quan veiem algunes campanyes de marketing que confonen a la població en general sobre les causes de la desigualtat, ens indignem. Quan observem que els mateixos que fan negocis amb les armes després es renten fàcilment la cara amb somriures d’agència de models, ens emprenyem. Quan veiem que persones ben informades i amb una responsabilitat pública recolzen exaltacions gratuïtes i buides a la bona voluntat, ens cabregem, molt. Si avui sortiu amb la roba del revés i us feu una foto a alguna plaça, només us demanem que no penseu que esteu canviant res, a banda de la rutina d’un divendres. I que no penseu que totes les ONG vivim mirant a una altra banda per continuar existint, hi ha coses més importants que la nostra supervivència.

Nosaltres no som així. Nosaltres no som d’eixe món.

PD. Avui és el dia de la “gente somos” http://www.somosasi.org/

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús