Canvi de terç

Acabem de saber que el Govern aprova el projecte de Llei d’Acció Exterior. Sembla que no ha servit de gaire que entitats de tota mena li haguem expressat la nostra voluntat de participar en l’elaboració d’una política pública tan important com aquesta. Sobre tot aquelles que tenim una vocació internacionalista més que evident, treballant per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament, les quals, en molts casos, tenim més coneixement, trajectòria i contactes que la pròpia administració catalana.

Us imagineu la patronal o els sindicats no participant a una llei per estimular l’economia o l’ocupació? A més de no pagar els seus deutes, els administradors de la finca no deixen de menystenir-nos dia rera dia

Queda el tràmit parlamentari, clar, esperem que les forces polítiques se n’adonin de l’absurd i facilitin un espai a les entitats i a la FCONG per aportar visió i bagatge. Són temps nous i no es pot continuar construint els països i les seves lleis com al s.XIX. Sobre tot si després alguns s’erigeixen en paladins de grans operacions democràtiques i en escrupolosos defensors de les iniciatives de la societat civil.

L’espectacle vergonyós de la política internacional d’aquestes setmanes d’uns i d’altres ens obliga a canviar de terç. Quan abans tornin les relacions entre pobles i països a les persones, abans deixarà de morir gent. Arribat aquell moment, veneu les vostres accions d’Indra o d’Airbus, us avisem.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús