Sospitosos habituals

Aquest cap de setmana hem anat de fira. Una d’aquelles fires on veus gent que et ven cervesa artesanal, pastissos ecològics, vi negre i blanc que han fet mans que troben un lloc al món fent la verema, mèl de tots els colors fet per abelles que coneixen l’olor dels pesticides. Gent que et fa una assegurança, et troba una casa, et munta un espectacle, una fàbrica, unes vacances o et dóna un crèdit si ets tu qui vol muntar alguna cosa d’aquestes. Gent d’Alcoi, gent de Vallbona de les Monges, gent Cal Cases, gent de Roquetes, i gent de Barcelona també. Hem vist gent que fa política i que en parla, que proposa opcions, que les escriu, les defensa i que les porta a terme. També hem vist diputats amb el seu seguici treient el nas per la fira, discutint amb els firaires, o fins i tot d’altres possant-se darrera d’una taula a fer ells mateixos de firaires, i fer política des d’un altre faristol. Els pedestals i els faristols estan canviant, com deia aquell.

També hi ha hagut d’altres que no els ni les veurem mai per la fira, ni hi són ni se’ls espera, perquè no creuen en experiments que ves a saber si no ho canviaran tot. L’economia solidària ja no és patrimoni dels sospitosos habituals, es fa gran dia a dia com tot allò que té al darrera la necessitat i una lògica aclaparadora, i aviat la vostra veïna també comprarà en ecosols i deixarà d’anar al súper. La Fira d’Economia Solidària ha fet la seva segona edició aquesta setmana, no hi falteu a la tercera o començareu a ser gent rareta al vostre barri.

1 comentari

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús