Nadal anticapitalista

Aquests dies, imagino haureu omplert de Christmes a mig obrir la part de dalt del televisor de casa vostra. Els que tingueu tele de plasma, ho tindreu més difícil, però segurament ja us haureu passat, com gairebé tothom, a la felicitació electrònica, que com a mínim no es passa totes les festes caient amb cada corrent d’aire. ‘La porta, home!’. Mira que és empipador haver de recomposar un cop i un altre l’exposició de motius alpins i el ramat de camells.

De vegades, però, arriben felicitacions de Nadal diferents. Aquesta que m’arribava dissabte, des de molt lluny, trobo que mereix ésser compartida amb tothom:

 

Cajamarca (Perú), 21 de desembre 2013.

Estimats germans, amics :

En la tradició cristiana celebrem la memòria del naixement de Jesús, qui es mostra com “llum enmig de les tenebres”. Tenebres que, segons el profeta Isaïes, són les tenebres de la injustícia, els abusos del poder colonitzador, la religió falsa i ritualista, les autoritats corruptes que no fan justícia als pobres.

Lamentablement, és una festa que el capitalisme ha reduït al comerç, al consumisme, a l’ocasió per l’endeutament ( “Consells utilitzar bé els diners en Nadal” , enviaven avui en missatges de correu als clients dels bancs).

Que els creients i no creients puguem subvertir aquest ordre, salvant encara el caràcter fratern de la reunió i la comunió familiar en una societat que promou l’egoisme individualista. O subvertint el model del ” campi qui pugui” que es vol imposar, practicant i anunciant en aquesta ocasió la solidaritat amb aquells que, exclosos de la festa per la injustícia social, trobin en nosaltres gestos de solidaritat efectiva, com ho farem amb les famílies dels nostres germans que van assassinar o van quedar ferits per defensar l’aigua i la terra amenaçades per mines Conga a Cajamarca, o amb el guardià de les llacunes Wilson Cueva Lozano a qui ahir va detenir la policia a Huasmín de Celendín, o amb els germans que han estat colpejats i ferits ahir a Cocachacra a Arequipa quan protestaven davant la imposició policial de l’audiència de la mina Tia Maria de propietat de l’home més ric del món, Carlos Slim .

Una abraçada ! !

 

Doncs això, que tingueu un Bon Nadal. Anticapitalista, esclar.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús