Ja esteu amb els vostres negrets!

No ens acabem d’entendre. La realitat ens fastidia molt, i no en volem parlar. La nostra feina, la nostra mirada és a futur, no ens vingueu amb urgències, i menys si són per explicar coses tan importants com les inequitats, el Nord i el Sud, i tot el repertori del nostre impossible i desconegut argot. No ens interessen les notícies sinó les reflexions profundes, de cara de preocupació i sospirs perduts al cel. Esclar, així no l’interessem a la resta dels mortals, tret de que algú tregui el nadó aquell dels mocs i les mosques, que mai falla:

– Pepita, ja estàs un altre cop amb els teu negrets -diu el redactor en cap, mentre mastega un Montecristo etern-

La Pepita ja ho intenta, ja, però no hi ha manera. Només l’envien a per notícies quan es mou el terra o plou molt en un d’aquests països, ja se sap, on sempre s’acompleixen els tòpics, ho miris com ho miris. No entén al seu redactor en cap perquè no hi veu més notícies, ni tampoc a nosaltres, per una foto amb ganxo que aconsegueix col·locar, va i ens enfadem. ‘Sensacionalista jo? Au, va!’

El cert és que no sabem vendre històries ni explicar pel·lícules, i per un instant en què ens deixen treure el nas al telenotícies i arribar fins el vostre sofà, ens ve de cop la indignació per tant d’oblit acumulat. ‘Com és possible que la gana o la guerra, ni que estiguin a la quinta forca, no siguin sempre notícia? Saps què? Que li fotin a les notícies!

En fi, que no aprenem, tot i les bones iniciatives com la de la FCONG l’altre dia al Col·legi de Periodistes. Algun dia sabrem fer-nos el nostre forat comunicatiu i aconseguir explicar-vos les coses com cal, i no pretendre que la Pepita i els seus amics periodistes arribin a qualsevol país i l’entenguin en deu minuts. Som nosaltres els que hi portem tota la vida arreu, no? Malauradament, d’històries en tenim moltes més que les del pobre negret, que porta posant davant les càmeres tota la vida i no sembla que li vulguem donar entre tots cap relleu.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús