Lesbos calling

23 de novembre, 18h, m’arriba un telegram de l’Olga Margalef i tres companyes catalanes, que són a Lesbos fent un cop de mà:

Avui hem fet torn de nit i no hem dormit. Mogudet. A les 2h un grup cercant un amic amb un brot psicòtic (arrel d’haver passat per presons turques i haver estat torturat) que se n’anava sol i no atenia a ningú… Finalment, amb l’ajut d’un metge i un voluntari afgà, s’ha calmat i el grup ha dormit al nostre campament. Una barca ha arribat cap a les 4h, més de la meitat eren menors. Així que els havíem de convéncer que no marxessin ja que hi ha un servei que mira de tutelar-los. També s’han canviat, ha menjat i s’han quedat al nostre camp. Una barca a les 5h amb dos bebes petits. Menys mal que teníem una traductora de farsi. La majoria eren d’Afganistan. Ha estat una nit molt intensa. Hem pogut xerrar amb ells gràcies a la noia que traduia. Es veu que la ruta d’Iran a Turquia és penosa: camins de muntanya, ara nevats, dormint al ras, els que van amb infants també. Ens han explicat com els tracten les màfies, etc. No tot són penes, també riures, parlem del Barça, dos iranís han cantat i ballat. Tornant a casa ben entrat el matí, hem trobat noves barques que acabaven d’arribar. Hem acompanyat en cotxe una família iraquí. Ens han abraçat per agrair-nos i quan han marxat per fi, he plorat. Durant dos dies havia fet molt de vent i no vam tenir arribades. Ara estan arribant massivament. Just abans d’anar a dormir, cap a les 12h, veiem des dels punts de vigia i amb prismàtics arribar unes 12 barques de cop. Ara hem dormit i tornem a sortir. Molts estem bé. Som un molt bon equip de 4. Muak.

Molts petons companyes.

image

1 comentari

  • Lesbos calling | CATnews

    25/11/2015 21:05

    […] 23 de novembre, 18h, m?arriba un telegram de l?Olga Margalef i tres companyes catalanes, que s?n?a L… […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús