Ja no volem ser danesos ni suïssos #Welcomerefugees.

Quan vas a Suïssa a dipositar els sobres en B atresorats durant tota una vida de negres esforços, un senyor molt elegant et fa passar a una despatx decorat a l’alçada del contingut dels sobres i et convida a cafè, what else? Tots dos mireu un idíl·lic llac, amb la vista perduda a les muntanyes nevades de calendari de cansaladeria, i penseu en què fareu quan l’entrega de maletins hagi acabat. Un iot? Les illes gregues? Uy, no, on vas, molta gent per allà ara.

Si vens caminant per aquelles mateixes muntanyes des de les illes gregues, la cosa canvia. Aleshores, les autoritats helvètiques posen un altre tipus de senyor a la frontera que et fa declarar el que portes a sobre. Si més no, et donen un rebut quan els hi fas entrega del que queda dels teus estalvis, no com les màfies, que cobren un ull de la cara i et porten de qualsevol manera (si et porten). Al cap i a la fi, algú ha de cobrir les despeses de tot aquest show bèl·lic amb el que ens regalem la vista durant els darrers quatre anys, una superproducció així necessita de molts fons i cal diversificar. L’Assad ja es va quedar els teus impostos per reprimir-te i bombardejar-te, i ara Suïssa necessita una petita col·laboració. Amb rebut, això sí, són un país de primera, els comptes clars conserven amistats.

Dinamarca ja no està sola i malauradament al club no s’afegirà només Suïssa. Igual que a les discoteques, el ‘cover’ d’entrada sempre ajuda molt a la porta per seleccionar qui entra a ballar i qui es queda fora, pelat de fred i pensant a on anar a aquelles hores. Tranquils, que la maquinària legal mundial ja està fent xup-xup per tal de perseguir aquest atac al dret de les persones i l’obligació dels Estats de rebre i donar assil.

I a més, ara a Catalunya hem vist com sou de debó els danesos i els suïssos, i de gran ja no volem ser com vosaltres. Oi que no?

1 comentari

  • Ja no volem ser danesos ni su?ssos #Welcomerefugees. | CATnews

    15/01/2016 10:59

    […] Quan vas a Su?ssa a dipositar els sobres en B atresorats durant tota una vida de negres esfor?os, un… […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús