Cremeu els #PanamaPapers

Potser així ens fan cas. M’imagino l’escena: l’Empar Moliner, com una nova Javier Krahe cuinant els símbols sacrosants de la nostra civilització, li cala foc (en un container industrial, aquest cop) als milions de documents que han sortit dels prestatges i els arxivadors de Can Mossack-Fonseca, que comencen a escampar-se pel cel de la ciutat, il·luminant-la sencera. Abans de convertir-se en cendres, no us perdeu que la cosa va de metàfores, tothom s’il·lumina i s’escalfa (sobre tot s’escalfa) doblement llegint el que diuen i comptabilitant-hi noms de patriotes i ministres molt ministres.

Després d’haver suspès el decret català contra la pobresa energètica, qui realment escalfa, però per la banda, és el TC, esperant que abans del 5 de maig, quan s’acaba el termini legal, li arribi un nou encàrrec: la suspensió de la la Llei 24/2015, la llei fruit de la ILP Habitatge, promoguda per la PAH, l’Aliança contra la Pobreça Energètica (APE) i l’Observatori DESC, i aprovada per unanimitat al Parlament el passat mes de juliol.

Si ho han fet amb el Decret, amb més raó ho faran amb una Llei que neix de les mobilitzacions populars. Ja  van bloquejar la ILP hipotecària estatal de la PAH al Congrés dels Diputats el 2013, i després han portat al Tribunal Constitucional, exigint-ne la suspensió, totes les normes impulsades per governs autonòmics sobre habitatge digne, com el Decret Llei 6/2013 d’Andalusia sobre la funció social de l’habitatge, la Llei foral 24/2013 de Navarra de mesures urgents per garantir el dret a l’habitatge i la Llei 3/2015 d’Habitatge del País Basc. Avui entrava en vigor el decret que posa  fora de la llei milers d’instal·lacions d’autoproducció energètica, què és el que penseu que no poden arribar a fer amb tal de protegir els grans interessos econòmics?

Com diu l’Empar, si callem serem còmplices, i cal assenyalar i denunciar el silenci per trencar-lo. Disculpes a qui se senti ofès, però no estàvem cremant la Constitució Espanyola sinó el silenci amb el que es vol ocultar tot el que ella mateixa defensa, com ara el dret a l’habitatge. O el dret a un ambient sa, a la salut i tants d’altres drets humans que l’Estat té l’obligació de defensar en haver-se compromès a fer-ho internacionalment. També el dret a la llibertat de premsa i a la lliure expressió, també.

 
NB. La ciutadania està convocada a concentrar-se davant les seus del PP a tot l’estat el proper dilluns 18 d’abril a les 18.30h. per evitar que tombin la “Llei catalana contra l’emergència habitacional” i forçar l’extensió d’aquests drets a la resta de la ciutadania de l’estat. Tothom a defensar la nostra llei! #AvuiEsPot #PPatacaILP

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús