El gen de l’estupidesa.

Mentre els premis Nobel del món van signant cartes acusant a Greenpeace de cometre crims contra la humanitat per criticar els transgènics, a la resta del món la vida segueix. La vida, o la mort, perquè ahir van assassinar una altra companya més del Consell Cívic d’Organitzacions Populars i Indígenes d’Hondures,  la Lesbia Yaneth Urquia. El que passa al país centreamericà forma part de la telesèrie Progrés vs. Nosaltres Mateixos, i amb les seves variants nacionals (la sèrie gaudeix d’una gran acceptació entre el públic mundial i no es veu quan arribarà el capítol final), els protagonistes i el guió són, si fa no en fa, molt semblants urbi et orbe.
Des d’Argentina, per si no us agrada la franquícia catracha, la Deo ens enviava aquest missatge ahir per whatsapp:

URGENTE: BANDA ARMADA DE MANAOS INGRESA A LA COMUNIDAD DE BAJO HONDO

A 4 días del ataque de banda armada contra campesinos, jueza santiagueña mandó la patota judicial para desalojar a la comunidad e instalar a banda armada del empresario Orlando Canido.

Esperábamos que desde la justicia santiagueña se llegaran a realizar inspección ocular de los daños materiales sufridos por las familias de la Comunidad de Iaku Cachi: quema de viviendas, de corrales, bebederos, destrucción del pozo y envenenamiento del agua de consumo perpetrado por el mismo Orlando Canido y su banda armada el pasado sábado.

Sin embargo, en el mundo del revés, ésta mañana  llegó la patota judicial encabezada por el oficial de justicia Héctor Raúl Rodriguez, con orden de la Jueza María L. Martinez Llanos, para desalojar a las familias de la comunidad y poner en “posesión a Orlando Canido” y a su banda armada compuesta entre 40 y 50 personas

En este momento, las familias están en la calle con sus pertenencias y dentro del territorio se encuentra la banda armada amenazando que mataran a quien intente entrar, así sean niños. Uno de los sicarios gatilló contra compañero del MOCASE VC.

Responsabilizamos principalmente a la cómplice Jueza María Martinez Llanos por lo que pueda ocurrir con la vida de los niños, mujeres y hombres que defendemos el derecho a la vida, ya que sigue obsesionada con la cacería de campesinos indígenas para favorecer a los empresarios del agronegocio.

(hores després)

Restitución de posesión a la Comunidad Iaku Cachi- Bajo Hondo. Sin detención de matones, sin secuestro de armas.

Ayer cerca de las 19hs una comitiva de policía de Sgo Capital, ha llegado con la notificación de la Jueza María Martinez Llanos, dejando sin efecto la orden de desalojo y restituir la posesión a la comunidad. La policía ha ingresado donde estaban acampados la banda armada, el matón Lachi Letonai, el empresario Orlando Canido quienes antes de abandonar el lugar, delante de la policía, incendiaron las casas de las familias.

Durante el día han matado vacas, chanchos, cabras, gallinas y destrucción de otras pertenencias de las familias, aún no contabilizadas en su totalidad. A la medianoche, parte de la banda aún rondaban por el lugar portando sus armas.

Aquest era el sistema que ens havia de portar el benestar, material i energètic, i el rebost ben ple de bistecs. Efectivament, els transgènics no tenen cap culpa, ni tan sols els premis Nòbel per no veure més enllà de la ciència, però el sistema al que serveixen és aquest, el que fa fora de les seves terres a milers de camperols cada any o assassina impunement les activistes que defensen el rius i la resta de bens comuns.
Quan desenvolupem una nova espècie de blat que aguanta una mica més la sequera, podem pensar que és per donar de menjar a més gent al món, o obrir els ulls i veure que és per poder ocupar més terres cada cop més al Sud, o al Nord segons l’hemisferi, i estendre la frontera de la soja o del blat de moro, de les nostres costellades i del seu negoci. Sí, teniu raó, seran més feliços als cinturons de misèria de Buenos Aires o Córdoba que a la humil i desendreçada chacra on viuen ara. Però sense ells cuidant de la terra, índigenes o mestissos als que el nostre progrés no reconeix cap paper, després no us queixeu de les inundacions, de les hectàrees de biodiversitat sepultades pels bulldozers ni per les tones de més de CO2.
La sostenibilitat era quelcom tan poc cool com això, què hi farem. L’únic gen que cal modificar és el de la nostra estupidesa i potser ens en sortirem d’un futur en flames.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús