Una revolució editorial diferent

El món dels llibres viu des de fa anys una revolució. I amb aquesta sentència de segur que no he atrapat al lector, ja que no serà la primera vegada que ho escolta  (lamantablement tampoc serà l’última). No obstant això, és important matissar que aquesta “revolució” no és com molts pensen un canvi de format: del paper al llibre digital. El canvi de paradigma va  més enllà.

Davant una situació incerta com la que estem vivint aquests anys, i molt probablement no deixem de viure ja mai més, ha quedat demostrat que seguir aplicant “la recepta de tota la vida” ja no és suficient. Cal experimentar, provar noves formes de fer les coses, aprendre de les errades, mirar endavant, trobar aliats i cercar complicitats. I aplicant aquest llistat de bones intencions a Andana Editorial hem decidit apostar per una nova forma de dur endavant el nou projecte editorial: el micromecenatge. Per necessitat, però sobretot per convenciment, ja que hem descobert que ens ofereix moltes coses positives.

[vimeo 52561305]

Tal vegada, l’aspecte més positiu que ens aporta aquesta nova metodologia es la possibilitat de crear aliances verticals. Des del creador al lector, tots s’impliquen en el procés. És el moment d’obrir al món els teus projectes, i en aquest cas la nostra idea és crear un àlbum il·lustrat que porta per títol “Llegeix-me”. I publicar un llibre ja no es decideix en un despatx de l’editorial, o en l’estudi de la il·lustradora o de l’escriptora. Ara la decisió està en la xarxa.

Ara, per aconseguir dur endavant un projecte com aquest cal sumar l’esforç de molta gent: d’una escriptora, com Amaia Crespo; una il·lustradora com Paula Bonet, una editorial com Andana editorial; un projecte web de micromecentatge com Verkami; i fonamentalment uns mecenes amb noms i cognoms que creuen, participen i s’impliquen en el projecte, no només amb el suport econòmic, també suggerint i indicant possibilitats per millorar el llibre final. Ja no estem davant un procés editorial tradicional on uns creadors i editors ideaven un llibre i el llançaven al carrer, ara les noves  tecnologies  han permès obrir de bat a bat tot el procés editorial per enriquir-lo, millorar-lo i donar-li el suport necessari per ser realitat.

I aquesta forma de dur endavant un nou projecte és realment una part fonamental d’aquesta “revolució” que ha arribat al món dels llibres. Però, no s’hi quedarà ací,  tal vegada aquesta “revolució” tecnològica i participativa  també marcarà el camí per dur endavant els futurs projectes en molts àmbits professionals, i vitals.

Si voleu veure el projecte del llibre “Llegeix-me” podeu visitar-ho a: http://www.verkami.com/projects/3578-llegeix-me

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús