Mig buit o mig ple?

…“Aquí hi juga tot un país”. Segons m’han comentat, el pavelló no s’ha omplert en cap partit de lliga.

Depenent de com t’ho miris o com t’ho vulguis mirar, un mes pot ser molt de temps o molt poc. Suposo que això també va molt lligat amb allò que diuen de veure el got mig ple o mig buit, depenent dels ulls en què es mira. Suposem que nosaltres som dels del got mig buit, per tant, som dels que diem que un mes és molt poc temps. Doncs a Andorra, tot i ser poc temps, en un país també molt petit, on el temps hi passa igual de ràpid i de lent que en qualsevol altre lloc del món, ho tinc comprovat, hi han passat moltes coses importants; potser masses per només haver succeït durant un sol mes.

El passat dia 1 de març va haver-hi les eleccions generals. DA, Demòcrates per Andorra revalida la majoria absoluta gràcies al triomf d’aquesta formació per 17 vots a la territorial d’Ordino. Uns deu dies després, esclata la crisis del BPA (Banca Privada d’Andorra), això ho fa tremolar tot, i la mala imatge exterior s’instal·la al Principat protagonitzant nombroses portades de diaris. El Govern ha d’intervenir l’entitat financera a causa de la seva vinculació en operacions de blanqueig de diners procedents de grups criminals. Passen pocs dies i l’ombra del BPA s’allarga, i la gent comença a fer cues davant de les oficines del BPA per retirar diners. A mig mes, una petita respirada amb la celebració del dia de la Constitució Andorrana. A final de mes, esclata el boom turístic de Setmana Santa, amb una ocupació hotelera que supera el 80% i les pistes d’esquí a ple rendiment. També fan acte de presència les cues a la frontera, i molts andorrans, com en cada període vacacional, marxen del país sense mirar pel retrovisor. Mentrestant, psicosi per l’euro andorrà amb la conseqüent persistència de col·leccionistes a la recerca de tan preuada peça. Com a punt cultural, cal destacar la celebració del festival audiovisual de joves creadors del Pirineu, Ull-Nu, cada any més gran. També un eclipsi de sol (això podríem dir que és poc important). I per acabar, sabent que m’he deixat moltes altres coses, un toc de dolçor protagonitzat pel Morabanc Andorra amb quatre victòries dels darrers cinc partits a la prestigiosa i tan anel·lada ACB. Un bon equip de bàsquet que juga en un pavelló ben equipat, mitjanet pel que fa a públic, però que a Andorra vol dir gran, on una part de la graderia està coberta per una gran pancarta on s’hi pot llegir amb lletres ben grosses: “Aquí hi juga tot un país”. Segons m’han comentat, el pavelló no s’ha omplert en cap partit de lliga. Però bé… ja hi tornem a ser amb allò del got mig ple o mig buit.

Però per cert, amb el tema de l’eclipse de sol… pels agosarats que van mirar-lo, també valdria això del mig got d’aigua ple o buit?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús