Autor

Sóc l’Ana
Ana (45)Sóc ambientòloga de formació i la meva passió és entendre per què fem les coses com les fem i com les podem canviar. Exploro l’existència de productes, serveis, sistemes productius i estils de vida menys impactants a nivell social, econòmic i ambiental, i també més saludables. A Quincalla comparteixo la meva visió a partir de la meva experiència personal en tots els àmbits de la meva vida: com a professional de la sostenibilitat i la comunicació, com a consumidora conscient i conscienciada, com a transformadora del meu entorn, com a mare inquieta, com a persona creativa, com a gestora de projectes, com a col·laboradora nata, com a impulsora d’iniciatives i executora final d’accions. M’agrada donar forma a projectes i desenvolupar-los fins el final, i en això he pogut ajudar a administracions, dissenyadors, empreses, institucions, escoles de disseny… i també en el meu entorn proper, en múltiples associacions de base veïnal i docent. Sempre amb una voluntat de transformar el sistema productiu i de consum vers un model més sostenible i equitatiu.

 

Si vols saber més encara…Ana (20)
Llicenciada en Ciències Ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb un perfil transversal en els àmbits de la consultoria ambiental estratègica, la comunicació i les produccions expositives. Actualment sóc la Cap de redacció de la revista Opcions– Consum i estils de vida transformadors.

Des de l’any 2002 i fins el març del 2016,  he treballat a ERF – Estudi Ramon Folch & Associats, dirigint  projectes de comunicació, gestió i estratègia ambiental com a Consultora, en estreta col·laboració amb grups de treball multidisciplinaris: ambientòlegs, biòlegs, periodistes, arquitectes, enginyers, advocats, paisatgistes, museòlegs, dissenyadors, etc. Paral·lelament a l’elaboració tècnica de projectes, he desenvolupat tasques relacionades amb la comunicació corporativa de l’empresa, la innovació i el desenvolupament de nous productes. De manera puntual, segueixo col·laborant amb ERF en projectes estratègics i de comunicació ambiental.

Actualment sóc professora de Processos i Productes Sostenibles al Grau de Disseny de Elisava. He dirigit la revista digital Sostenible.cat com a Cap de Redacció, on encara col·laboro en l’elaboració de reportatges i articles sobre sostenibilitat en el món local i l’ecodisseny, i on dinamitzo les seves xarxes socials com a Community Manager.

Usuària de l’entorn digital i les xarxes socials, he creat el bloc Quincalla.org sobre disseny sostenible i social; on comparteixo tot el que em crida l’atenció relacionat amb el bon disseny i amb formes alternatives de produir i consumir.

Finalment, el meu perfil transversal em permet col·laborar en projectes  de comunicació, estratègia creativa i disseny sostenible i social amb administracions, entitats, empreses i dissenyadors com és el cas de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Aula Ambiental de Sagrada FamíliaFormació i Treball, La Page Original, Oxido tallerMobles 114Maamproject i Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

Finalment, des d’ERF també coordinem i dirigim la revista digital Sostenible.cat en la que publico sovint articles d’opinió, reportatges, entrevistes i cròniques sobre sostenibilitat en el món local i ecodisseny. Concretament, i durant l’any 2012, vaig exercir com a Cap de Redacció d’aquesta revista. A més, durant més de dos anys (2009-2011) vaig dirigir una especial sobre productes i serveis ecodissenyats en aquest mitjà local, amb la publicació de més de cinquanta dissenys sostenibles.

Més enllà de la meva feina a ERF, sóc creadora i dinamitzadora del bloc Quincalla.org, centrat en disseny social i sostenible, i en la cerca d’alternatives de consum i formes de vida més responsables i saludables. Actualment també exerceixo com a professora de disseny sostenible a l’Escola Superior de Disseny i Enginyeria Elisava, on a més dissenyo i desenvolupo workshops en estreta col·laboració amb estudis de disseny. El meu perfil transversal, en part construït a ERF, em permet col·laborar en projectes  de comunicació, estratègia creativa i disseny sostenible i social amb administracions, entitats, empreses i dissenyadors com és el cas de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Aula Ambiental de Sagrada Família, Formació i Treball, La Page Original, Milanta. Materials creatius per a l’educació, Oxido, Mobles 114 i l’Escola d’Art i Superior d’Olot.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús