Autor

Sóc l’Ana
Ana (45)Sóc ambientòloga de formació i la meva passió és entendre per què fem les coses com les fem i com les podem canviar. Exploro l’existència de productes, serveis, sistemes productius i estils de vida menys impactants a nivell social, econòmic i ambiental, i també més saludables. A Quincalla comparteixo la meva visió a partir de la meva experiència personal en tots els àmbits de la meva vida: com a professional de la sostenibilitat i la comunicació, com a consumidora conscient i conscienciada, com a transformadora del meu entorn, com a mare inquieta, com a persona creativa, com a gestora de projectes, com a col·laboradora nata, com a impulsora d’iniciatives i executora final d’accions. M’agrada donar forma a projectes i desenvolupar-los fins el final, i en això he pogut ajudar a administracions, dissenyadors, empreses, institucions, escoles de disseny… i també en el meu entorn proper, en múltiples associacions de base veïnal i docent. Sempre amb una voluntat de transformar el sistema productiu i de consum vers un model més sostenible i equitatiu.

 

Si vols saber més encara…Ana (20)

Llicenciada en Ciències Ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb un perfil transversal en els àmbits de la consultoria ambiental estratègica, la comunicació i les produccions expositives. Actualment treballo com a freelance en projectes d’estratègia ambiental i creativa, on la comunicació és un element clau. Continuo col·laborant en mitjans opinant sobre temes de consum i sostenibilitat.

De febrer a novembre de 2016 vaig ser la Directora d’Opcions– Per una nova cultura del consum, fer una recerca sobre l’impacte ambienal d’Internet i transformar el model de la revista. En aquest període de temps vaig poder donar-li la volta, sobretot, a la versió paper de la revista amb noves seccions i continguts, formats i amb tot un núvol de col·laboradors que van fer possible un canvi per fer la revista encara més transformadora i accessible a més públic. Actualment hi continuo col·laborant amb aquest mitjà en l’elaboració de seccions concretes i en la readacció d’articles.

Des de l’any 2002 i fins el març del 2016,  he treballat a ERF – Estudi Ramon Folch & Associats, dirigint  projectes de comunicació, gestió i estratègia ambiental com a Consultora, en estreta col·laboració amb grups de treball multidisciplinaris: ambientòlegs, biòlegs, periodistes, arquitectes, enginyers, advocats, paisatgistes, museòlegs, dissenyadors, etc. Paral·lelament a l’elaboració tècnica de projectes, he desenvolupat tasques relacionades amb la comunicació corporativa de l’empresa, la innovació i el desenvolupament de nous productes. De manera puntual, segueixo col·laborant amb ERF en projectes estratègics i de comunicació ambiental.

Actualment sóc professora de Processos i Productes Sostenibles al Grau de Disseny de Elisava. He dirigit la revista digital Sostenible.cat com a Cap de Redacció, on encara col·laboro puntualment en l’elaboració de reportatges i articles sobre sostenibilitat en el món local i l’ecodisseny. Durant més de dos anys vaig dirigir una secció dedicada exclusivament a l’exploració i anàlisi de dissenys sostenibles de productes i serveis d’arreu del món.

Usuària de l’entorn digital i les xarxes socials, he creat el bloc Quincalla.org sobre disseny sostenible i social; on comparteixo tot el que em crida l’atenció relacionat amb el bon disseny i amb formes alternatives de produir i consumir.

Finalment, el meu perfil transversal em permet col·laborar en projectes  de comunicació, estratègia creativa i disseny sostenible i social amb administracions, entitats, empreses i dissenyadors com és el cas de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Aula Ambiental de Sagrada FamíliaFormació i Treball, La Page Original, Oxido tallerMobles 114MaamprojectEscola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

També podeu llegir aquesta entrevista que em van fer des de Tomando Conciencia Magazine, ‘Un buen diseño también respeta el medio ambiente’ o bé aquest reportatge on vaig col·laborar amb Valor afegit per parlar sobre la desmaterialització.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús