#Referència3: Rutina

Håkan Hellström (Göteborg) canta en suec. Artista consolidat que l’any 2000 va començar a cantar en solitari i ara causa furor entre els meus companys de pis suecs.

Les rutines són fonamentals. Resulta que a aquesta gent li agrada dinar a les 12-13h i sopar a les 18:30h. Però després d’això què s’ha de fer fins l’hora de dormir?! Els suecs o bé surten de festa (si l’edat els acompanya) o bé ja no fan res. Passar l’estona. A casa nostra, en canvi, la jornada laboral es pot estirar molt més. De moment, aquesta primera setmana al càlid nord ha estat de ‘party every night’ de manera que no he tastat gaire els horaris suecs. Val a dir que quan hi ha molta festa i molta beguda fan excepcions amb els seus horaris. He vist un suec esmorzar a les 11:30h, dinar a les 15h o fer un sopar de mandonguilles amb pasta a les 4h de la matinada (resulta que això també és tradició però ja us ho explicaré un altre dia…). El que si que he gaudit és el ‘fika’. A mig matí i a mitja tarda, sempre hi ha moment per fer una pausa i fer un ‘fika’, el típic mos d’entre hores. Tothom segueix escrupolosament els horaris i aquesta tradició -jalar sense parar-, excepte els dies post-festa, com avui dijous.

Els suecs sempre han estat de menjar molt, com veiem en aquests aliments tradicionals exposats al museu del Castell de Kalmar

Dóna’m un OK si ho voldries per Catalunya. Dóna’m un KO si no ho voldries!

(Comenta amb un OK o amb un KO)

4 comentaris

 • Dani

  31/01/2014 23:59

  OK als horaris, però “altanto”, sobretot si a les tres és de nit.

 • Esteve 007

  01/02/2014 0:07

  KO
  Amb tot respecte per les rutines sueques, no crec que fora bo traspassar rutines d’una societat a un altra. Les rutines i les tradicions no son casuals.

 • Oriol Moya Cànovas

  01/02/2014 12:39

  Com deia aquell… nosaltres sopem a les 22h perquè podem estar tranquilament, relaxats en una terrasa, gaudint del clima. Si podem, aprofitem!
  Gràcies pels comentaris! Seguirem…

 • Montse

  01/02/2014 13:46

  Les rutines ens ajuden molt en el funcionament del nostre dia a dia, però psicològicament és molt saludable anar-les trencant sempre que es pot.
  Ho fan els suecs i ho fem nosaltres, però amb el nostre clima ens és més fàcil fer…. “canvi de plans”. KO

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús