#Referència5: Mà freda, la distància en les relacions

Moneybrother és Anders Wedin, amb un estil musical ben singular. És reconegut per la seva ideologia profundament d’esquerres. No obstant això, també toca temes tòpics com les relacions amoroses…

Li he preguntat al primer suec que m’he creuat si ells es saluden fent-se petons a la galta. La resposta ha estat: “Clar que si! Amb la meva novia…” Molt bé, us puc assegurar que això és tot. Anar més enllà de l’encaixada de mans -o potser alguna eventual abraçada entre col·legues- només es fa amb la parella. Pels suecs tocar-se no té sentit. Això encaixa amb el fet de que són molt individualistes. Quan et creues algú potser ni et mira. Si no hi ha necessitat ni ‘motiu racional’ per interactuar passen de llarg. La mateixa fredor la trobes a les salutacions. S’ha de tenir molta gràcia per aconseguir dos petons d’una sueca. Mentrestant, nosaltres ens ‘petonegem’, ens abracem i ens tornem a fer petons cada cop que ens veiem… Milers de petons al dia! Mostren que ens tenim en compte, que estem a prop i que estem disponibles pel que faci falta, aquesta és la nostra cordialitat. Potser la clau és que nosaltres pensem en què podem donar i ells s’obcequen en no molestar.

La mà més freda

Els suecs li donen a les mans el valor que nosaltres donem als petons

Dóna’m un OK si ho voldries per Catalunya. Dóna’m un KO si no ho voldries!

(Comenta amb un OK o amb un KO)

2 comentaris

 • Esteve 007

  04/02/2014 9:26

  Donaré un KO com a demostració de respecte per a la manera de ser i de fer de la societat sueca.

 • Neus

  05/02/2014 11:03

  És bàsic el respecte pels trets identitaris de les diferents cultures.
  Està clar que prefereixo els petons i les abraçades a les encaixades de mans, però és que sóc…..mediterrània!!! OK

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús