#Referència6: Semàfor verd

Norlie & KKV són dos fenómens del hip-hop en suec. “Tröjan du hatar” és el “jersei odiat”… vindria a ser: “el marginat”. Potser a Suècia hi ha moltes ovelles negres que no troben el semàfor verd, fàcilment.

M’apropo a un pas de zebra, en una de les cruïlles més complicades de la ciutat. Els semàfors estan en vermell i no paren de bufar-me a la cara el pas dels cotxes. A la meva dreta, el botó per sol·licitar el pas. Click! Tres segons i el semàfor se’m posa verd. No puc dir que mai hagués vist aquest aparell però si que puc dir que és la primera vegada que veig que funciona. Tots i cada un dels semàfors de Suècia tenen aquest sistema. Estan en vermell tota l’estona, circulen els vehicles però quan un vianant demana pas, automàticament s’atura el trànsit. A banda d’això, si al carrer en qüestió no hi ha semàfor, els cotxes sempre et donen prioritat. Tothom s’atura. Res a veure amb el que passa a Barcelona que si vols creuar has de llençar-te a l’asfalt i resar perquè clavin frens a últim moment. Aquí, com a tota ciutat civilitzada, la gent no va amb preses i ‘mala llet’, si un vianant està esperant, tothom s’atura i cedeix el pas. Un mecanisme molt senzill, un detall quasi imperceptible però que diu molt d’una societat avançada. Click! Semàfor verd.

Els pocs que tenim a Catalunya sempre he cregut que són de mentida

Dóna’m un OK si ho voldries per Catalunya. Dóna’m un KO si no ho voldries!

(Comenta amb un OK o amb un KO)

Etiquetes

2 comentaris

 • Manel

  05/02/2014 11:21

  OK claríssim. Sempre he pensat que el que passa a casa nostra al respecte és inacceptable.

 • Míriam

  05/02/2014 22:12

  Què ens manca a nosaltres? Cultura, educació, civisme?
  Ens sobre egoisme, egocentrisme?
  Al volant procuro ser més civilitzada que mai.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús