#Referència8: La premsa precària

Veronica Maggio una dolça sueca d’Uppsala que en aquesta peça canta al costat de Håkan Hellström. S’uneixen els dos artistes sensació. Dos cantants que exciten els joves fans del soul i el pop alternatiu.

La situació de la premsa sueca és molt precària. Dagens Nyheter és un bon diari generalista, de referència internacional -un dia en parlarem- però a part d’aquesta capçalera, tota la resta és menyspreable. Aftonbladet (1’70€) és l’altre gran diari suec i no valdrà la pena que el torni a comprar. De debò que només hi trobo entreteniment i sensacionalisme, res més. El que ven són espectacles (la primera secció del paper és “Kultur”), successos, notícies del cor i ‘polèmiques quotidianes’ diverses. Estil ‘The Sun’. No hi ha secció de política, ni molt menys economia i internacional. Això si, al centre, un gruixut suplement d’esports en pàgines roses. Roses perquè més que esport trobem xafarderies sobre Zlatan Ibrahimovic, la passió delirant dels suecs. Un altre dels diaris que pots trobar a primera fila a qualsevol comerç és Expressen. “The same shit” m’explica en Christopher, un estudiant de Marketing d’Estocolm. Tothom detesta aquest tipus de ‘journal’ però es manté regnant la premsa sueca. Sembla que el fenomen ‘Sálvame’ també el trobem aquí però en format imprès.

Només veient la portada ja es pot jutjar el diari sencer

Dóna’m un OK si ho voldries per Catalunya. Dóna’m un KO si no ho voldries!

5 comentaris

 • Andrea

  07/02/2014 16:50

  Nosaltres també en tenim de premsa “shit”, però en comptes de xafarderies publiquen invencions i deliris. Aquests, com a mínim, no es vesteixen de premsa seriosa i reputada.

 • Oriol Moya Cànovas

  07/02/2014 20:02

  Hola, entesos a tot arreu hi ha perio-sensacionalisme i porqueria. Però són diferents tipus de “shit”. Aquí a Suècia hi ha tres capçaleres generalistes d’àmbit nacional i dos són com el que us presento al post. Sobta, xoca i decepciona.
  Gràcies per comentar! Salutacions.

 • Berta

  09/02/2014 23:10

  Sorprenent la manca de pluralitat en la premsa sueca. La premsa escrita no vol crear opinió en els ciutadans?
  KO ,per Catalunya premsa plural i de qualitat!

 • Irene

  10/02/2014 13:59

  KO, de premsa sensacionalista no en volem en una Catalunya independent!!
  Pel que veig, en aquest diari prevalen els titulars sense contingut i fotografies impactants.
  Oriol, sempre pots impulsar un nou model de premsa escrita de qualitat en suec jeje

 • Oriol Moya Cànovas

  10/02/2014 17:30

  Ei! Moltes gràcies per la proposta. De moment ja estic aprenent suec i se presentar-me :)
  Encantat de que col·laboreu amb aquest petit projecte.
  Gràcies a totes!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús