Valors culturals a Suècia

The World Values Survey (WVS) és una organització mundial formada per científics socials i polítics d’arreu. Estudien els valors socials, culturals i polítics de totes les societats del planeta. Amb aquest mapa, distribueixen els Estats en funció dels seus valors religiosos i els valors de benestar social. En l’eix vertical es classifiquen els Estats en funció de si donen molta importància a la religió (Traditional Values) o si no n’hi donen (Secular-Rational Values). En l’eix horitzontal es classifiquen en funció de si la seva preocupació principal és el benestar econòmic i físic (Survival Values) o si la població té prou seguretat i benestar (societats post-industrials) com per fer un pas endavant i vetllar pel medi-ambient, la igualtat, la tolerància a la diversitat, etc (Self Expression Values). Com veieu, a l’extrem superior-dret del mapa, WVS li atorga una disposició extraordinària al Regne de Suècia.

Enquesta Mundial de Valors Culturals // WVS (World Values Survey)

Per a més informació podeu llegir l’article complet a la pàgina web de l’organització (anglès). D’aquest mapa en publicaran l’actualització el Març de 2014.

2 comentaris

 • Esteve 007

  12/02/2014 8:51

  OK, aquesta es la disposició que m’agradaria pel meu país.
  Es curiosa la tendència que es pot observar: si donem per bo que l’eix horitzontal pot representar el nivell de vida, resulta que a mes nivell de vida menor transcendència tenen els valors religiosos.3

 • Neus

  13/02/2014 13:43

  Molt interessant aquest mapa! És per estudiar-lo amb calma!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús