#Referència10: ‘Snus’, tabac sense fum

Típica sueca morena. Filla d’un cantant britànic, ha enganxat el públic amb aquest ‘hit’ internacional. Molts suecs no saben que és la seva compatriota, estan més preocupats per prendre ‘snus’…

Els suecs s’estalvien allò del: “Ei! Sortim a fer el piti?” Els suecs no surten a ‘fer el piti’. En primer lloc, no hi ha collons de sortir a fumar amb el temporal que et pots trobar a fóra. En segon lloc, no surten perquè poden consumir tabac a l’interior. M’explico: a Suècia els cigarrets convencionals no són populars, el que molta gent prefereix són els ‘snus’ (uns 4€ el paquet, més barat que els cigarrets). Es tracta d’una bosseta petita com una caramel que porta tabac, aigua, sal… i nicotina, igualment. No és fuma sinó que es xucla, i es manté a l’interior de la boca, entre la dentadura i el llavi superior. Durant llarga estona produeix el mateix efecte estimulant que els cigarrets però sense fum. Aquí al nord, tothom opta per aquest producte tradicional, i a més a més, se senten molt orgullosos de que sigui tan genuïnament suec. Està prohibit a tota la UE però Suècia va aconseguir una excepció l’any 95′ com a condició per incorporar-se-hi. Si més no és discret -fins i tot, depèn de qui el prengui, elegant-. No obstant això, jo no ho he fet mai perquè no fumo però què bonic és sortir acompanyats a ‘fer el piti’…

TheTelegraph.co.uk

Dóna’m un OK si ho voldries per Catalunya. Dóna’m un KO si no ho voldries!

Etiquetes ,

2 comentaris

 • Neus

  14/02/2014 16:32

  OK. M’agrada saber que la globalització no ho “contamina” tot i que encara queden aspectes que són propis dels països i de les diferents cultures.

 • Esteve 007

  19/02/2014 8:43

  KO
  No fa gaire bona pinta

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús