#Referència13: Com combatre l’alcoholisme

Gyllene Tyder és, sens dubte, un dels grups més grans de Suècia. Des dels anys 70 només fan que acumular èxits, albums i aglomeracions en concerts. Tenen una edat i han de beure amb control.

Com deia la setmana passada, als suecs no els agrada l’etiqueta d'”amants de la beguda”. Però avui tornem a trobar-nos amb una senyal contradictòria. Fa uns anys, el Govern suec, a través de totes les institucions regionals va començar a promoure l’eslògan “Drick varannan vatten”. Una campanya contra l’alcoholisme. ‘Drick varannan vatten’ significa “Veu aigua entremig”. La idea era convèncer aquests víkings de que combinessin els vasos d’alcohol amb un vas d’aigua. La norma és que cada un got de cervesa o ‘cubata’ toca prendre’s un vas d’aigua. M’expliquen que més dones que homes han adoptat aquesta mesura. Prenent alguna cosa en un pub, em trobo la meva amiga sueca -morena, però també guapíssima- amb una gran birra i un got d’aigua amb gel al costat. Religiosament glop a una banda, glop a l’altre, apanyant-se-les per evitar emborratxar-se… Hauríeu d’haver vist “el pedal” que portava ella al final de la nit.

Dóna’m un OK si ho voldries per Catalunya. Dóna’m un KO si no ho voldries!

2 comentaris

 • Montse

  01/03/2014 14:27

  KO a Suècia i KO a Catalunya. No li trobo la gràcia a acabar amb un gran “pedal”. Es pot veure però sense perdre el nord, no?

 • Esteve 007

  02/03/2014 21:43

  KO
  Es deuen passar la nit al lavabo, perquè cal veure molta birra i molta aigua per agafar un bon pedal.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús