Fettisdagen, dia per atipar-se

Jennie Abrahamson és una jove artista que creix de la mà de Peter Gabriel. A finals d’aquest mes se la podrà veure en solitari a Umeå… D’aquelles artistes difícils d’aconseguir, com els pastissets.

Avui no toca una referència. Avui és un dia especial. Em llevo de bon matí i surt el sol… No és banal explicar que ha sortit el sol. A Suècia no passa cada dia. Durant tot el matí aparenta ser un dia qualsevol, però amb sol. No obstant això, tot just entrar al supermercat veig unes piles de capcetes amb pastissets de nata. Resulta que no són uns pastissets qualsevol, tampoc és un dia qualsevol, avui és Fettisdagen, el dia abans de Dimecres de Cendra. Des d’avui fins la Setmana Santa toca fer dejuni i per això a Suècia tothom menja uns pastissets anomenats Semla. Són uns brioixos de canella amb crema batuda i pasta d’ametlles a l’interior. El furor i la religiositat amb la que tots els suecs compren aquests pastissets deliciosos és molt notable. En teoria s’estarien preparant per passar gana una bona temporada però dubto jo que segueixin la Quaresma. Hi ha tradicions que s’esvaeixen amb el temps i d’altres que no es poden oblidar.

Etiquetes , , , ,

3 comentaris

 • Esteve 007

  05/03/2014 0:04

  Hola Oriol !!!
  Com que aquesta no es una “referencia” no hi ha ni OK ni KO, però si que puc dir que el pastís de la foto fa una pinta espectacular.

 • Neus

  05/03/2014 12:48

  Encara que això no sigui una referència, per seguir amb la comparativa…. prefereixo aquest pastís que l’enterrament de la sardina. Gastronòmicament parlant té més “rotllo”!

 • Abella Garcia Isaura

  07/03/2014 0:24

  Noi, sembla que t`ho passes la mar de bé! Quins pastissos tant apetitosos!!! Un petó!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús