#Referència16: La gran cita anual, Melodifestivalen

Loreen (Estocolm, de descendència marroquí) va aconseguir un ressó internacional després de guanyar el Melodifestivalen 2012 i Eurovisió 2012, tal i com va fer ABBA en el seu dia…

El que més ven a la televisió sueca no és el futbol, ni molt menys. El que realment desperta passions en aquestes terres fosques és l’espectacle musical. A Espanya el programa televisiu que aconsegueix més audiències -Sálvame Deluxe a banda- és un partit de futbol, la Roja, per exemple. En canvi, al país escandinau més bonic (permeteu-me deixar-ho caure), el programa que més audiència aconsegueix cada any és el Melodifestivalen. Lidera el panorama televisiu amb quotes superiors al 30%, 3 milions d’espectadors. És el concurs per escollir l’“artista” que representarà Suècia a Eurovisió. En origen (des de l’any 1959) era un concurs d’un dia. Enguany, són sis rondes en sis ciutats diferents, amb la gran final a Estocolm. Demà dissabte és el gran dia. Val a dir que quasi és més important el programa especial de demà, que la pròpia final d’Eurovisió. Llum, color, sueques imponents, i l’explotació màxima de la industria musical sueca. Una de les més comercials i poderoses del món.

Dóna’m un OK si ho voldries per Catalunya. Dóna’m un KO si no ho voldries!

2 comentaris

 • olbap

  08/03/2014 18:17

  Hola Oriol. Algunes matisacions: les quotes son de lluny molt superiors al 30%, són 9 milions de suecs així que 3 ja són un 33% de la població, per tant imagina’t el que serà la quota de pantalla. A més a més, la final sol superar els 4 milions, i allí es de lluny més important que la d’ Eurovisió, tant en audiència com en transcendència mediàtica i musical.

  Jo també soc molt fan de les societats escandinaves xD, especialment de la sueca. Que sort poder fer l’ Erasmus allí! jo era l’ únic lloc on haguera estat disposat a anar, però la meua Uni no té conveni :(

 • Oriol Moya Cànovas

  08/03/2014 20:20

  Hola.

  Abans que res moltes gràcies per comentar i per les correccions. Les dades que jo tenia eren d’una mitjana de 3.1 milions d’espectadors i per això he posat que normalment, de mitjana, es troben en el 30% de share. És veritat que la final pot tenir encara més seguiment.

  Espero que t’agradi el blog. A mi m’està encantat l’experiència. M’agrada que em pogueu seguir, en la mesura que puc anar publicant.

  Moltes gràcies altre cop,

  Salutacions.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús