#Referència18: Estudiar amb calma

Sanna Nielsen és a ben poc de tocar el cel d’Eurovisió. Aquesta setmana passada es va proclamar guanyadora del Melodifestivalen 2014 i representarà Suècia al festival de música més comercial que tindrà lloc a Copenhaguen.

Molts dels suecs amb qui tinc relació són més grans que jo. Tot i això, estan estudiant al mateix curs o, fins i tot, més endarrerits. La qüestió és que fa uns anys, al acabar el seu període d’ensenyament obligatori a l’institut, van dedicar un o dos anys a treballar, ingressar els primers diners i viatjar. Això és molt habitual en les societats escandinaves. Les famílies aposten per deixar madurar els seus fills a cop de llibertat. La clau és que resulta fàcil trobar feina, sigui de repartidor, de cambrer, col·laborant en qualsevol negoci o empresa. Així, els joves aprenen a conviure en el món dels adults, surten de la gàbia de l’escola. Amb els diners que guanyen viatgen durant uns mesos. Austràlia, Mongòlia, Rússia, Marroc, entre molts d’altres. Així obren la ment, recorren món i coneixen altres cultures. Tinc pocs companys que no hagin viatjat gaire. És per això que comencen els estudis universitaris una mica més tard que nosaltres. Jo ja estic acabant la carrera i la meva “pobre” amiga Julia es lamenta perquè amb 23 anys tot just està començant. Ja m’hauria agradat a mi poder passar una temporada a Xile.

Dóna’m un OK si ho voldries per Catalunya. Dóna’m un KO si no ho voldries!

1 comentari

  • Esteve 007

    14/03/2014 22:48

    OK …
    i punt !!!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús